ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

indemnizatie cresterea copilului


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Cum pot beneficia de indemnizatie de crestere a copilului daca am contractul de munca suspendat printr-o decizie, figurez pe un stat de plata dar nu mi se platesc taxele si impozitele chiar daca merg la serviciu zilnic? Ce pot sa platesc individual pentru a beneficia de acest drept?

Adaugata in: Concedii
Simona G
 User  Simona G
a intrebat la 11 Ian. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 11 Ian. 2012
Indemnizatia se acorda in functie de impozitul pe venit, platit timp de 12 luni anterioare nasterii copilului, in baza veniturilor. Daca decizia de suspendare insa este facuta din initiativa angajatorului nu ar trebui sa aveti probleme. Este posibil din ceea ce spuneti dvs sa fiti in somaj tehnic, caz in care sunteti platita cu un 75% in locul salariului integral, perioada este asimilata ca stagiu de cotizare. La fel, daca aveti o suspendare pe baza unui concediu fara plata sau de studii urmate la initiativa angajatorului, nu ar trebui sa intampinati probleme.

Art. 2 - OUG 111/2010
5 Cele 12 luni prev??zute la alin. 1 pot fi constituite integral ??i din perioadele ??n care persoanele s-au aflat ??n una sau mai multe dintre urm??toarele situa??ii:
....................
f se afl?? ??n perioada de ??ntrerupere temporar?? a activit????ii, din ini??iativa angajatorului, f??r?? ??ncetarea raportului de munc??, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare, potrivit legii;
.....................
u au beneficiat de concediu f??r?? plat?? pentru a participa la cursuri de formare ??i perfec??ionare profesional?? din ini??iativa angajatorului sau la care acesta ??i-a dat acordul, organizate ??n condi??iile legii.



Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024