ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Indemnizatie maternitate cel de-al doilea copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Pe 31-10-2010 am nascut primul copil si am beneficiat de indemnizatie de maternitate pana pe 31-10-2012, dar pe 23-01-2012 am nascut cel de-al doilea copil. Mi s-a spus sa depun dosarul pentru indemnizatie al doilea copil dupa 31-10-2012. Este corect? Nu ar fi trebuit sa beneficiez de indemnizatie de la inceput?
A doua problema este ca intre timp firma a intrat in insolventa. Ma afecteaza in vreun fel?

Adaugata in: Concedii
Pop Daniela
 User  Pop Daniela
a intrebat la 08 Dec. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 10 Dec. 2012
Nu va afecteaa in niciun fel, indemnizatia este acordata de stat, nu de companie, nu are importanta intrarea ei in insolventa pentru acordarea acestui drept.
Da, este corect, al doilea concediu se acorda dupa finalizarea primului, nu primiti doua indemnizatii simultan. Puteti insa depune dosarul pentru alocatia copilului, acesta neavand legatura cu terminarea primului concediu crestere copil.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 08 Dec. 2012
Art. 8 din HG. 52 DIN 2011
(1) In cazul in care persoana indreptatita, beneficiara a concediului si a indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului sau, dupa caz, a stimulentului de insertie, pana la implinirea de catre copil a varstei de un an sau 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap, naste in aceasta perioada unul sau mai multi copii ori se produce o noua situatie dintre cele prevazute la art. 8 alin. (2) din ordonanta de urgenta, aceasta, la finalizarea concediului sau, dupa caz, a dreptului la stimulentul de insertie, acordat pentru copilul anterior, opteaza, pe baza unei noi cereri, pentru unul dintre drepturile prevazute la art. 2 alin. (1), respectiv art. 7 din ordonanta de urgenta.
Pentru continuitatea acordarii drepturilor, cererea trebuie sa fie depusa cu 60 de zile inaintea implinirii de catre copilul anterior a varstei de 1, 2 sau 3 ani, in cazul copilului cu handicap, sau in termen de maximum 30 de zile de la aceasta data. In cazul in care se depaseste acest termen, drepturile vor fi acordate de la data depunerii cererii.
;;;

Este important sa stiti si faptul ca pe perioada cat se suprapun cele doua situatii indemnizatia se majoreaza cu 600 de lei pentru fiecare copil.
HG 52 se completeaza cu HG 57 DIN 2012

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024