ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


indemnizatie matrernitate&cic dupa expirarea contractului determinat


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


O salariata cu un contract de munca pe perioada determinaae 01.01.2014-31.05.2014, si care intra in concediu maternitate incepand cu 15.05.2014, poate beneficia de indemnizatie maternitate, si ulterior de indemnizatie ingrijire copil?Precizez ca salariata a fost angata in 2013 tot un contract pe perioada determinata, dar pe un an 01.01.2013-31.12.2013.
Va multumesc.

Adaugata in: Concedii
Alecsandra Ion
 User  Alecsandra Ion
a intrebat la 25 Apr. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

5 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Nicoleta Finnico
 User Nicoleta Finnico
a raspuns userului nicoleta finnico la 30 Nov. 2014
Si ar mai fi un detaliu: firma la care am lucrat cu contract de munca pe perioada determinata isi are sediul in alt judet decat cel in care am eu resedinta si in care am lucrat, aici avand doar un punct de lucru. Informandu-ma pe internet am inteles ca ar fi nevoie si de o adeverinta de la Casa de Pensii in care firma respectiva are sediul, din care sa reiasa plata la zi a contributiilor, Imi spuneti, va rog, daca este asa?
Multumesc inca o data!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Nicoleta Finnico
 User Nicoleta Finnico
a raspuns userului Ioana Popa la 30 Nov. 2014
Sunt intr-o situatie similara si ajutorul dvs. mi-ar fi de mare folos. Am lucrat cu contract de munca pe perioada nedeterminata din 10.07.2013 pana in 19.05.2014, dupa care firma a declarat falimentul. Din 19.05.2014 am fost preluata de o alta firma din cadrul grupului cu contract de munca pe perioada determinata pana in data de 18.08.2014. Din data de 12.08.2014 am intrat in concediu de maternitate, iar dupa expirarea contractului de munca am dus concediile personal la Casa de Sanatate. Acum sunt in stadiu in care trebuie sa-mi intocmesc dosarul pentru indemnizatia de crestere a copilului, iar angajatele de la primarie sunt nedumerite in ceea ce priveste documentele pe care trebuie sa le aduc si de unde anume, avand in vedere ca nu au mai avut cazuri de genul. As fi foarte recunoascatoare daca ati putea enumera documentele ce trebuie aduse si cum anume sa dovedesc veniturile pe care le-am avut dupa expirarea contractului pe perioada determinata (cele provenite din concediile de maternitate platite direct de Casa de Sanatate), avand in vedere ca cei de la Casa de Sanatate nu dau niciun fel de document in acest sens ( am luat legatura cu ei).
Multumesc anticipat pentru raspuns!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Neamtiu Elena la 28 Apr. 2014
Da, este legal, vorbim de un contract incheiat pe perioada determinata care inceteaza de drept chiar si in timpul medicalului. Nu se pune problema unei concedieri, ci incetare de drept conform legii. Concediul il plateste angajatorul pana la incetare, iar de la incetare se plateste direct de catre Casa de sanatate. Oricum el este integral suportat de FNUASS, deci de casa de sanatate. Nu se pune problema de nicio milogeala, este putin cam exagerata concluzia. Se plateste in baza certificatului medical pe care il veti duce la ei in loc sa il duceti la angajator.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Neamtiu Elena
 User Neamtiu Elena
a raspuns la intrebare la 26 Apr. 2014
Si eu am avut contract pe perioada determinata din 22.01 pana in 22.04.2014. Din 17.03.2014 am ramas in concediu prenatal. In data de 22.04.2014 m-au anuntat ca nu mi s-a mai reinnoit contractul de munca. Este legal? Se poate? Ca atunci cam toti angajatorii ar putea sa faca asa ca sa nu plateasca concediul medical gravidelor si am fi o gramada sa ne milogim pe la casa de sanatate.Multumesc pentru raspuns.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 25 Apr. 2014
Da, sigur ca poate beneficia de acest drept. conform OUG 158/2005. Concediul va fi platit dupa incetare direct de Casa de Sanatate. Conform legii este vorba de o incetare pe motive neimputabile ei, prin expirarea termenului contractual, caz in care are in continuare dreptul la concediul de maternitate. Dupa finalizarea celui de lauzie va putea intra in CIC fara probleme atat timp cat indeplineste conditia celor 12 luni anterioare datei nasterii timp in care sa fi realizat venituri profesionale sau asimilate.

ART. 23 - OUG 158/2005
(1) Asiguratele au dreptul la concedii pentru sarcină şi lăuzie, pe o perioadă de 126 de zile calendaristice, perioadă ?n care beneficiază de indemnizaţie de maternitate.
(2) De aceleaşi drepturi beneficiază şi femeile care nu se mai află, din motive neimputabile lor, ?n una dintre situaţiile prevăzute la art. 1 alin. (1), dacă nasc ?n termen de 9 luni de la data pierderii calităţii de asigurat. Faptul că pierderea calităţii de asigurat nu s-a produs din motive imputabile persoanei ?n cauză se dovedeşte cu acte oficiale eliberate de către angajatori sau asimilaţii acestora.
(3) ?n situaţiile prevăzute la alin. (2), baza de calcul a indemnizaţiei de maternitate se constituie din media veniturilor lunare pe baza cărora s-a calculat contribuţia pentru concedii şi indemnizaţii, din ultimele 6 luni anterioare datei pierderii calităţii de asigurat, cu respectarea prevederilor art. 10.

ART. 32
(1) ?n cazul ?n care, potrivit legii, angajatorul ?şi suspendă temporar activitatea sau activitatea acestuia ?ncetează prin: divizare ori fuziune, dizolvare, reorganizare, lichidare, reorganizare judiciară, lichidare judiciară, faliment sau prin orice altă modalitate prevăzută de lege, drepturile prevăzute la art. 2 alin. (1), care s-au născut anterior ivirii acestor situaţii, se achită din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate de către casele de asigurări de sănătate.
(2) Prevederile alin. (1) se aplică şi ?n situaţia ?n care a expirat termenul pentru care a fost ?ncheiat contractul individual de muncă, a expirat termenul pentru care a fost exercitată funcţia publică ori a expirat mandatul ?n baza căruia a desfăşurat activitate ?n funcţii elective sau ?n funcţii numite ?n cadrul autorităţii executive, legislative ori judecătoreşti.

Alte intrebari despre Concedii