ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

indemnizatie pt cresterea copilului


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, as dori sa va adresez si eu o intrebare, eu sunt gravida si urmeaza sa nasc in luna mai iar sotul meu doreste sa intre
in postnatal dar daca vrea sa fie si cu drept de munca mai primeste indemnizatia de crestere a copilului si daca primeste este tot pe durata de 2 ani?

Adaugata in: Concedii
Georgyana Ionut
 User  Georgyana Ionut
a intrebat la 05 Apr. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 07 Apr. 2014
Sotul dvs nu are dreptul la concediul postnatal, acela este concediul de maternitate pentru lauzie, este concediul medical acordat asiguratelor care au nascut. Tatal beneficiaza de el doar in caz extrem in care mama decedeaza in timpul concediului de maternitate sau la nastere si ar fi putut primi acest concediu.

Concediul crestere copil este un drept acordat oricaruia dintre parintii firesti, daca indeplineste conditiile de acordare, respectiv daca in cele 12 luni anterioare datei nasterii copilului realizeaza venituri profesionale impozabie sau din activitati agricole supuse impozitului pe venit de 16%. Se iau in considerare indemnizatiile medicale acordate in aceste luni, indemnizatia de somaj, alt CIC anterior daca parintele care il solicita a beneficait de el, veniturile profesionale de orice natura.

Cat timp tatal indeplineste aceaste conditii, va beneficia de concediu crestere copil si indemnizatie, acordate la cerere, pentru un an, doi ani sau trei ani in cazul copilului cu handicap. Indemnizatia, valoarea ei, este de 600 lei / luna iar cea maxima ajunge la 1200 lei pentru concediul de pana la 2 ani si 3400 lei / luna pentru concediul de pana la 1 an sau 3 ani, in cazul copilului cu handicap. Concediul se acorda pana la implinirea de catre copil a varstei mentionate in optiunea parintelui si nu pe durata de 2 ani de la data cerereii.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024