ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Indemnizatie tatic


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Sunt gravida si data probabila a nasterii este undeva pe data de 20 decembrie 2012. Lucrez in prezent si intentionez sa iau concediul de sarcina si lauzie (cele 126 de zile ) undeva la inceputul lui noiembrie. Din pacate nu beneficiez de indemnizatie pentru crestere copil avand vechimea necesara de 12 luni intrerupta. Sotul meu in schimb a semnat un contract nou la sfarsitul lunii ianuarie 2012. Avand in vedere ca bebe se naste pe aproximativ 20 decembrie poate tatal sa beneficieze de indemnizatie avand in vedere vechimea lui ? Se incadreaza ?
Daca da, cand ar trebui sa depuna acel dosar? Citisem ca trebuie in a 43 -a zi de la nasterea copilului indiferent daca mama este asigurata sau nu.
Va multumesc frumos pentru raspunsuri.

Adaugata in: Concedii
Gherghel Florentina
 User  Gherghel Florentina
a intrebat la 14 Aug. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 14 Aug. 2012
Concediul crestere copil insotit de indemnizatie este un drept de care poate beneficia oricare din parintii firesti ai copilului. Conditiile de acordare sunt aceleasi pentru amandoi. Daca la nasterea copilului tatal va avea cele 12 luni cerute de OUG 111/2010 pentru acordarea indemnizatiei, atunci da, va putea beneficia de acest drept. Dosarul pentru indemnizatie, cat si cererea pentru concediu de crestere copil vor putea fi inaintate dupa ce dvs. finalizati concediul de maternitate de 126 de zile, dar nu mai devreme de cea de-a 43-a zi de la nasterea copilului, avand obligatia de a parcurge 42 de zile lauzie din totalul celor 126 de concediu de maternitate. Art. 2 din OUG 111/2010 prevede si acele perioade care pot fi luate in calcul, in cazul in care persoana care solicita dreptul la concediu insotit de indemnizatie nu a realizat venituri in cele 12 luni anterioare nasterii, dar s-a aflat in una din situatiile enumerate in lege.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024