ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

indemnizatie pentru cresterea copilului


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua
Lucrez la o institutie bugetara si ma confrunt cu urmatoarea problema:am o detasata de la o firma privata care este insarcinata in sapte luni. As dori sa stiu cine-i plateste concediul de maternitate, cine-i va completa formularul pentru acordare a concediului si indemnizatiei pentru crestere copil si ce ar mai trebui sa fac in aceste conditii ( incetare detasare ,etc) ?
Va multumesc anticipat. O zi buna va doresc.

Mihaela Buturca
 User  Mihaela Buturca
a intrebat la 18 Sep. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 18 Sep. 2014
Conform art. 47 alin. (1) din Codul muncii, drepturile cuvenite salariatului detasat se acorda de angajatorul la care s-a dispus detasarea iar, potrivit alin. (4), numai daca angajatorul la care s-a dispus detasarea nu isi indeplineste integral si la timp toate obligatiile fata de salariatul detasat, acestea vor fi indeplinite de angajatorul care a dispus detasarea. Declaratiile privind calcularea si retinerea impozitului pentru fiecare beneficiar de venit pentru angajatul care a fost detasat la o alta entitate se completeaza de catre angajator sau de catre platitorul de venituri din salarii in cazul in care angajatul detasat este platit de entitatea la care a fost detasat. In cazul in care plata venitului salarial se face de entitatea la care angajatul a fost detasat, angajatorul care a detasat comunica platitorului de venituri din salarii la care acestia sunt detasati date referitoare la deducerea personala la care este indreptatit fiecare angajat. In situatia in care angajatul este platit de angajatorul la care s-a dispus detasarea, acesta are obligatia de a depune atat declaratia D112, cat si declaratia 205.
Inregistrarea in Revisal o face angajatorul care detaseaza si nu cel la care este detasat salariatul.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024