ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Intrare in concediu ingrijire cu al doilea copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Avem o angajata care trebuia sa se intoarca din concediu de ingrijire copil pana la 2 ani in data de 06.05.2014, dar a nascut in data de 01.05.2014 al doilea copil. Angajatorul trebuie sa ii inceteze suspendarea primului concediu sau angajata va intra in concediul de ingrijire pentru cel de-al doilea copil prin prelungirea primului concediu? Care sunt documnetele de care angajatorul are nevoie?

Va multumesc.

Claudia Asaftei
 User  Claudia Asaftei
a intrebat la 02 Iun. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 02 Iun. 2014
Nu se prelungeste primul concediu peste 2 ani, numai in cazul in care copilul este incadrat cu handicap se poate face acest lucru. Salariata poate solicita un nou CIC pentru a doua nastere imediat in continarea celui actual, incepand cu data de 07.05.2014 respectiv. Angajatorul are nevoie de aceleasi documente ca si in cazul primului concediu acordat, nicio diferenta. Este nevoie de cerere pentru CIC insotita de certificatul de nastere al celui de-al doilea copil.

Intr-o situatie ca aceasta proaspata mamica nu are obligatia sa efectueze concediul de maternitate pentru sarcina si lauzie inainte de intra in conceidul urmator.

Pe baza noii cereri intocmiti o noua decizie de suspendare pentru al doilea CIC si dupa ce operati incetarea concediului in data de 07.05.2014, operati si noul concediul solicitat. Data incetarii primului CIC poate coincide cu data primei zile de concediu pentru al doilea copil, mai ales daca mama il solicita imediat in continuare primului.

Dosarul de indemnizatie il va depune tot la Primaria de care apartine, la fel ca la prima nastere, iar ndemnizatia va fi aceeasi ca in primul concediu, cat timp perioada solicitata nu diferea si nu se impune o recalculare.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024