ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Intrerupere concediu medical


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. Am o angajata care are concediu medical 10 zile, iar dupa 6 zile a revenit la serviciu pentru ca se simte bine. Se poate intrerupe concediul medical si cum se inregistreaza certificatul medical? Multumesc!

Adaugata in: Concedii
Anisoara Zorila
 User  Anisoara Zorila
a intrebat la 12 Aug. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

8 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Sergiu Sava
 User Sergiu Sava
a raspuns userului Ioana Popa la 22 Sep. 2016
În aceast caz, nu urmează logic că dacă o persoană îşi reia munca înainte de expirarea perioadei concediului medical risca să intre în ilegalitate. La fel, nu urmează deductiv că dacă cineva revine la muncă după expirarea perioadei perioada concediului medical acesta i-a fost acord pe drept. E mai plauzibil ca cineva care revine la muncă înainte de expirarea concediul medical chiar să îşi doresca să lucreze din moment ce se simte mai bine. Intra-devar, norma afirma faptul că:" , iar acesta [persoană] doreşte să reia munca înainte de expirarea perioadei, este obligatorie modificarea certificatului de către medicul prescriptor'. Dar şi fără această modificare a medicului prescriptor este extrem de greu de dovedit că persoană nu s-a aflat în condiţia medicală descrisă în document şi/sau ca persoana în cauză "şi-a aranjat" concediul. Perioada concediului medical este o estimare a stării de boala prezenta şi viitoare a unui pacient şi poate sau nu să coincidă cu perioada de timp reală a stării de boală a pacientului.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Georgeta Ganea la 18 Aug. 2013
In cazul de fata insa inteleg ca nu a fost modificat certificatul de catre medicul prescriptor, deci exista riscul considerarii lui ca fiind acordat pe nedrept. Plus medicul trebuie, cred eu, sa fie si el de acord cu scrutarea concediului medical, in functie de cat de mult considera ca va afecta starea generala a persoanei. Dar da, intreventia medicului este necesara asurpa certificatului asa cum ati subliniat.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Georgeta Ganea la 18 Aug. 2013
Multumesc pentru acest articol, recunosc ca nu l-am avut in vedere.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului Ioana Popa la 12 Aug. 2013
ART. 37 Bdin Ordinul 60 din 2006
;;;;

(4) ?n situaţia ?n care unui asigurat i se acordă certificat de concediu medical pentru o anumită perioadă, iar asiguratul doreşte să ?şi reia activitatea profesională ?nainte de expirarea perioadei de valabilitate a certificatului de concediu medical, este obligatorie modificarea acestuia, ?n mod corespunzător, de către medicul prescriptor.
------------
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [1]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Georgeta Ganea la 12 Aug. 2013
Practic el al trebui sa anuleze certificatul initial, dar pentru asta trebuie sa aiba motive clare care sa ii permita acest lucru.

Plus medicul este obligat sa raporteze certificatul catre Casa de Sanatate, din nou probleme. Ar insemna ca si el va avea probleme, pentru ca aparent ar fi acordat un concediu nelegal.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [1]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Georgeta Ganea la 12 Aug. 2013
Medicul poate modifica certificatul medical doar daca a fost pierdut cel initial sau daca a fost respins pentru plata de catre angajator ca urmare a unei completari gresite sau alt motiv dintre cele mentionate in Ordinul 233/2006 pe baza carora poate fi respins un certificat medical. Odata ce certificatul a fost predat angajatorului si inregistrat, nu se mai poate face nicio modificare asupra lui, inseamna ca nu au fost motive pentru a fi respins si nici nu a fost pierdut. Cel mult eliberata o scrisoare medicala in baza careia sa apara ca angajatul si-a recapatat capactiatea de munca, dar ma indoiesc ca se poate face asa ceva. De regula medicul recomanda o anumita perioada pe criterii medicale intemeiate. Intr-un caz ca acesta se poate solicita chiar un control din partea casei de sanatate pentru ca atat timp cat salariatul s-a prezentat la lucru in timpul concediului medical, acesta din urma nu se justifica, deci intervine o acordare nemeritata.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 12 Aug. 2013
Sunt f. multe implicatii.Concediul medical este ordin la plata, suspenda de drept contractul de munca pe toata perioada valabilitatii acestuia, intra in caculul numarului de zile de concediu medical acordate in ultimele 12 luni, etc.Numai daca medicul prescriptor modifica cu parafa si stampila data incetarii concediului medical la o alta data decat cea initiala se poate lua in considerare., altfel nu.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [1]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 12 Aug. 2013
Daca certificatul a fost emis pentru 10 zile legal ea nu are voie sa revina la lucru anterior prescrierii medicale, altfel risca sa intre in ilegalitate cu acel concediu medical si sa se considere ca nu a fost acordat pe drept. Normal ea ar trebui sa revina dupa ce finalizeaza restul zilelor de medical.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024