ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Mi s-a incalcat dreptul la concediu medical pentru ingrijirea copilului bolnav?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!
Am optat pentru varianta II de concediu crestere copil, la data de 21 august implineste copilul doi ani, am revenit la serviciu pe 22 iulie intrucat am primit o decizie care imi spunea ca dreptul la indemnizatie inceteaza, tatal trebuind sa stea minim o luna cu copilul acasa. Tatal nu a dorit, deci niciunul dintre parinti nu mai este in concediu ingrijire copil. La doua zile dupa reinceperea serviciului am solicitat pediatrului, apoi medicului meu de familie concediu medical pentru ingrijirea copilului bolnav intrucat chiar pediatrul a constatat boala si a decis tratamentul pentru copilul meu bolnav in varsta de 1 an si 11 luni. Ambii medici au refuzat, pediatrul chiar si dupa o a doua solicitare cand s-a prelungit tratamentul copilului, motivand ca ea intelege ca eu sunt inca in concediu crestere copil si ca CAS ar penaliza-o, desi i-am aratat decizia de incetare a acestui drept,un extras din legislatia muncii si adeverinta de salariat dela serviciu. Deci nu a motivat cu faptul ca boala copilului nu necesita ingrijire si concediu medical,ci, folosind cuvintele ei, "sunteti in neregula cu CAS". Medicul meu de familie a refuzat deoarece nu are acest drept, spunandu-mi ca doar pediatrul sau specialistul avand dreptul sa imi dea concediu medical pentru ingrijirea copilului bolnav.

Mi s-a incalcat dreptul la concediu medical pentru ingrijirea copilului bolnav? Putea si medicul de familie sa emita un certificat de concediu medical?
Va multumesc!

Anca Vasile
 User  Anca Vasile
a intrebat la 02 Aug. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 13 Aug. 2014
In primul rand cine v-a trimis acea decizie de incetare a concediului crestere copil, este foarte important? Daca ea vine din partea angajatorului atunci acesta a incalcat legea pentru ca nu are dreptul sa inceteze el CIC din initiativa sa, mai devreme de data la care copilul ar implini o luna de zile. Pentru situatia in care al doilea parinte indeplineste si el conditiile de acordare a CIC dar refuza se efectueze minim o luna din durata solicitata de celalalat parinte atunci statul va retine indemnizatia pentru o luna de zile. Nicaieiri in lege insa nu apare prevazut dreptul institutiei sau chiar al angajatorului de a decide incetarea CIC. Dreptul dvs la CIC inceteaza cu data de 21 august, odata cu revenirea dvs la lucru acesta fiind suspendat si nu incetat. Au drepate medicii cand spun ca din din punct de vedere legal sunteti in crestere copil si ca se suprapun cele doua concedii, insa nu este corect ce a facut angajatorul dvs. Si-a depasit atriburiile ce ii revin.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024