ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

mod de depunere concediu medical la angajator si CASMB


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.
Va rog sa-mi spuneti cum procedez in cazul unui salariat care are contract de munca pe perioda determinata si intra in concediu medical care depaseste perioada contractuala, data incetari va fi cea stabilita in CIM. iar plata medicalului se va face pana la data incetari cim, daca angajatul depune concediul medical in original la angajator atunci cum va putea depune salariatul concediul medical la Casa De Sanatate Teritoariala ca sa beneficieze de continuarea concediului medical ( de la data expirari cim pana la sfarsitul medicalului)?

User Neclaritati
 User  User Neclaritati
a intrebat la 24 Apr. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [3] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 24 Apr. 2014
ART. 32 - OUG 158/2005
(1) ?n cazul ?n care, potrivit legii, angajatorul ?şi suspendă temporar activitatea sau activitatea acestuia ?ncetează prin: divizare ori fuziune, dizolvare, reorganizare, lichidare, reorganizare judiciară, lichidare judiciară, faliment sau prin orice altă modalitate prevăzută de lege, drepturile prevăzute la art. 2 alin. (1), care s-au născut anterior ivirii acestor situaţii, se achită din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate de către casele de asigurări de sănătate.
(2) Prevederile alin. (1) se aplică şi ?n situaţia ?n care a expirat termenul pentru care a fost ?ncheiat contractul individual de muncă, a expirat termenul pentru care a fost exercitată funcţia publică ori a expirat mandatul ?n baza căruia a desfăşurat activitate ?n funcţii elective sau ?n funcţii numite ?n cadrul autorităţii executive, legislative ori judecătoreşti.
(3) Drepturile achitate ?n condiţiile prevăzute la alin. (1) urmează a fi recuperate de către casele de asigurări de sănătate de la angajator, după caz, conform legii.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 24 Apr. 2014
Angajatul este obligat conform legii sa va comunice in 24 de ore intrearea in concediu, iar certificatul medical trebuie prezentat pana pe data de 5 a lunii urmatoare cel mai tarziu. Daca depaseste acest termen certificatul poate fi refuzat si va fi pontat nemotivat. Conform legii aveti obligatia platirii concediului medical, primele 5 zile fiind suportate din bugetul propriu, iar sumele suportate de FNUASS le veti putea recupera ulterior de la Casa de Sanatate. Dupa incetarea CIM el va putea beneficia de plata concediului pentru restul perioadei ramase din partea Casei de pensii, asa cum prevede legea. CIM va inceta de drept prin expirarea termenului contractual, intocmita decizia de incetare in 5 zile lucratoare de la data incetarii si comunicata decizia angajatului in tot atatea zile.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024