ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Nelamurire CIC


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Ma aflu in CIC pentru un an de zile care se implineste in 13 mai. Firma la care am lucrat este in procedura de inchidere (a doua etapa), activitatea firmei fiind preluata de o alta firma inclusiv angajatii (si inlocuitoarea mea). As dori sa aflu ce obligatii mai are vechiul patron fata de mine? Acesta vrea sa plece in SUA luna viitoare. Ce acte sa-i solicit?
In ce conditii noua firma mai are vreo obligatie fata de mine?
Mentionez ca vreau sa-mi reiau activitatea inainte de 13 mai ca sa beneficez de stimulent. Ce sa fac? Sa-mi caut alt loc de munca sau sa stau linistita?

Multumesc anticipat

Adaugata in: Concedii
Ioana Ghetie
 User  Ioana Ghetie
a intrebat la 15 Mar. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 15 Mar. 2013
Daca noua firma a cumparat-o pe cea la care sunteti incadrata in prezent, fiind deci vorba de o cesiune, atunci angajatorul nou ar trebui sa va preia ca atare, nu sa va concedieze. Daca vorbim de dizolvare si externalizare servicii, atunci se ajunge la incetarea de drept a CIM. In cazul desfiintarii postului, daca este cazul, vi se acorda un preaviz de minim 20 de zile lucratoare. Insa fiind in CIC, singurele situatii in care angajatorul va poate concedia pe parcursul concediului sunt reorganizarea judiciara, dizolvarea sau falimentului in conditiile legii. Altfel nu are voie.

Trebuie sa primiti o decizie de incetare, adeverinta de vechime si fisa de lichidare. Plus, daca doriti sa intrati in somaj rugati angajatorul sa va completeze adeverinta tip pentru stagiul de cotizare la somaj, si sa va elibereze si o copie a raportului Revisal.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024