ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Nelamurire concediu fara plata ultima luna din CCC pana la doi ani


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Va rog, daca puteti sa ma ajutati in urmatoarea problema : am o salariata care trebuia sa se intoarca din CCC cu data de 27.07.2014 (cu o luna mai devreme fata de data la care facea copilul 2 ani ). Dansa nu a venit sa ne anunte daca isi reia activitatea cu acea data. Am contactat-o telefonic si mi-a comunicat ca tatal nu doreste sa intre in CCC in ultima luna, pana la implinirea varstei copilului de 2 ani , dar ca nici ea nu se poate intoarce acum, si nu doreste sa-si reia activitatea in societate.Cum ar trebui sa procedez in acest caz ? Ar trebui sa o trec in concediu fara plata pana la implinirea varstei copilului de 2 ani si apoi sa-i incetez contractul, sau il pot inceta de acum (la cererea dumneaei, bineiinteles).Va multumesc!

Dani N.
 User  Dani N.
a intrebat la 06 Aug. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 11 Aug. 2014
Nu procedati nicicum, asteptati cererea ei de reluare a acitivatii dupa ce copilul implineste 2 ani. Nu aveti voie legal sa o treceti in CFP cat timp salariata nu a solicitat acest lucru, nu exista acest lucru in legislatie ca fiind posibil.

Daca va solicita ea incetarea CIM atunci il puteti inceta conform cererii ei. Pentru demisie insa ar trebui sa efectueze preavizul negociat prin contract, iar daca este o solicitare de incetarea cu acordul partilor atunci ii incetati suspendare si apoi contractul cu data incetarii din cererea aprobata.

Faptul ca tatal nu solicita acea luna poate fi cauzata de 2 motive, sau chiar 3. Fie nu indeplineste conditiile, fie tatal nu doreste sa efectueze luna respectiva sau vorbim de o familie monoparentala, parintii fiind despartiti. Oricare ar fi motivul, singura consecinta pe care o pot suporta cei doi parinti va fi retinerea de catre stat a indemnizatiei pentru o luna din CIC. Legea nu precizeaza nimic referitor la durata totala a concediului insa si cum ca dvs ar trebui sa interveniti ca angajator asupra acestui aspect, nu aveti acest drept.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024