ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Nu ma incadrez la indemnizatie de crestere a copilului


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara!Am firma mea ,angajata cu salariul minim pt functia pe care o detin.Nu ne-am incadrat nici eu nici sotul la indemnizatia pt cresterea copilului pt 1 luna :) si contabilul ma trece acum ca si cum as veni la munca ..ca sa nu pierd asigurarile de sanatate etc ,desi eu nu lucrez.Este corect si avantajos pt mine cum a procedat ?

Adaugata in: Concedii Cic
Andreea Silvia
 User  Andreea Silvia
a intrebat la 11 Oct. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 12 Oct. 2014
Indemnizatia crestere copil se acorda pentru 1 an, 2 sau 3 in cazul copiluliui cu handicap. Iar al doilea parinte, daca indeplineste conditiile de acordare a concediului crestere copil va efectua minim o luna din durata totala a CIC solicitat de celalalt, cf. OUG 111/2010. Nu se acorda concediul doar petnru o luna decat daca cereti experess acest lucur.

Daca ati nascut si sunteti incadrata si ca salariat, atunci de pe aceasta pozitie aveti obligaita efectuarii concediului minim de lauzie de 42 de zile din totalul celor 126 pentru maternitate prevazute de OUG 158/2005. Chiar daca nu intrati apoi in crestere copil, ramane valabila aceasta obligatie. Iar angajatorul (in speta dvs) nu va poate primi la lucru mai devreme de 42 de zile de la nastere deci in evidenta trebuie sa apara acest concediu medical de lauzie. Numai daca nu aveti stagiul minim de cotizare de o luna in ultimele 12 la sanatate atunci sunteti scutita, ca salariata, de aceasta obligatie. Altfel nu.

Nu este corecta procedura contabulului daca sunteti in lauzie si aveti acest concediu medical acordat deja.


Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024