ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Nu pot efectua tot concediul de odihna


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!
Sunt cadru didactic de specialitate, titular la un liceu tehnologic. Conform Art. 267. Al. (1) din Legea educatiei nationale nr.1/2011 am dreptul la 62 de zile lucrătoare de concediu de odihna pe an scolar doar in vacantele scolare, dar din cauza faptului ca la clasele de invatamant liceal tehnologic si invatamant profesional, durata anului scolar este mai mare decat la celelalte forme de invatamant, nu pot efectua toate zilele de concediu de odihna (numarul zilelor de vacanta ramase in timpul unui an scolar, nu ajung pentru a-mi putea efectua tot concediul de odihna). Acest lucru se intampla din anul școlar 2010 ? 2011, în fiecare an ramanand un anumit numar de zile de concediu de odihna neefectuat. De exemplu: in anul scolar 2013 ? 2014 ? 13 zile; 2014 ? 2015 ? 18 zile; 2015 ? 2016 22 de zile. Tot in Legea educatiei nationale nr.1/2011 art. 267 al. (3) scrie: ?Neefectuarea concediului anual da dreptul la efectuarea concediului restant in vacantele anului scolar urmator?. Dar in anul scolar urmator este aceeasi situatie, adica nu-mi pot lua concediul de odihna integral pe anul respectiv, despre concediul restant, nici nu poate fi vorba. Am inteles ca nici compensarea in bani nu se poate face, deorece aceasta se poate face doar la incheierea contractului individual de munca, ceea ce nu se intrevede intr-un timp apropiat.
Dati-mi un sfat, ce as putea face din punct de vedere legal in aceasta situatie?!
Va multumesc pentru raspuns!

Niculai Butacu
 User  Niculai Butacu
a intrebat la 30 Nov. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Niculai Butacu
 User Niculai Butacu
a raspuns la intrebare la 30 Nov. 2016
Multumesc pentru raspuns! In cazul meu nu este vorba despre asigurarea personalului didactic necesar pentru desfasurarea examenelor nationale, neefectuarea in totalitate a concediului de odihna se datoreaza faptului ca la clasele de invatamant tehnologic liceal si profesional, durata anului scolar este mai mare decat la celelalte forme de invatamant, iar numarul zilelor de vacanta ramase in timpul unui an scolar, nu ajung pentru a-mi putea efectua tot concediul de odihna. Ceva nu este in regula cu aceste legi. Nu cred ca se poate, avand un drept constitutional si legal, sa-mi fie ingradit acel drept. Sa inteleg ca sunt obligat la munca fortata conform art. 42 al (1) din Constitutia Romaniei?
Va multumesc!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 30 Nov. 2016
Se pare ca din punct de vedere legal, nu exista raspuns la intrebarea adresata.
Concediul de odihna se programeaza in fiecare an, drepturile de CO nu se negociaza, nu se cesioneaza si nu poate fi limitat conform art. 144 din Codul Muncii.
Potrivit Ordinului de ministru al educatiei și legea educatiei perioadele de efectuare a concediului de odihna pentru fiecare cadru didactic se stabilesc de consiliul de administratie, in functie de interesul invatamantului si al celui in cauza, dar cu asigurarea personalului didactic necesar pentru desfasurarea exmenelor nationale.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024