Numar minim de zile lucrate pentru efectuare concediu dupa reintoarcea din CIC?
Buna ziua! Va mai deranjez cu o intrebare foarte importanta pentru mine referitoare la concediul meu anual: exista un numar minim de zile lucrate dupa intoarcerea din concediul de crestere copil in data de 27.04.2015, concediu de 1 an si 11 luni (ultimul an fiind fara plata) pentru a beneficia de o parte din concediul meu de odihna la inceputul lunii iullie 2015 (minim 5 zile)? Precizez ca am voie la minim 2 zile lunar la 1 luna lucrata (am 25 de zile anual de concediu de odihna valabile prin contractul meu de munca).
Astept raspunsul dumneavoastra cu nerabdare si va multumesc anticipat pentru efort si pentru ajutor!!! O zi cat mai buna in continuare!!!
Laura
a intrebat la 08 Iun. 2015
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro
pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!
Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!
7 raspunsuri
a raspuns userului Laura Popa la 09 Iun. 2015
Daca CO il luati ma tarziu cu siguranta numarul de zile cuvenite va creste, in functie de perioada lucrata pana atunci. La cele 4 zile se vor adauga zilele cuvenite proportional cu timpul lucrat pana atunci de la revenirea din CIC.
a raspuns userului Adela Maria Balan la 09 Iun. 2015
Art. 145
(1) Durata minima a concediului de odihna anual este de 20 de zile lucratoare.
(2) Durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste in contractul individual de munca, cu respectarea legii si a contractelor colective de munca aplicabile.
(3) Sarbatorile legale in care nu se lucreaza, precum si zilele libere platite stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil nu sunt incluse in durata concediului de odihna anual.
(4) La stabilirea duratei concediului de odihna anual, perioadele de incapacitate temporara de munca si cele aferente concediului de maternitate, concediului de risc maternal si concediului pentru ingrijirea copilului bolnav se considera perioade de activitate prestata.
(5) In situatia in care incapacitatea temporara de munca sau concediul de maternitate, concediul de risc maternal ori concediul pentru ingrijirea copilului bolnav a survenit in timpul efectuarii concediului de odihna anual, acesta se intrerupe urmand ca salariatul sa efectueze restul zilelor de concediu dupa ce a incetat situatia de incapacitate temporara de munca, de maternitate, de risc maternal ori cea de ingrijire a copilului bolnav, iar cand nu este posibil urmeaza ca zilele neefectuate sa fie reprogramate.
(6) Salariatul are dreptul la concediu de odihna anual si in situatia in care incapacitatea temporara de munca se mentine, in conditiile legii, pe intreaga perioada a unui an calendaristic, angajatorul fiind obligat sa acorde concediul de odihna anual intr-o perioada de 18 luni incepand cu anul urmator celui in care acesta s-a aflat in concediu medical.
a raspuns userului Ioana Popa la 08 Iun. 2015
a raspuns userului Ioana Popa la 08 Iun. 2015
Si eu doresc sa stiu cum se calculeaza zilele de concediu avand 21 de zile de concediu pe an si urmeaza sa nasc in 29 noiembrie.
Va rog frumos sa ma ajutai cu mai multe informatii.
a raspuns userului Laura Popa la 08 Iun. 2015
Nu, nu ar fi nici problema sa consumati cele 4 zile de CO cuvenite. Depuneti o cerere de CO si asteptati raspunsul angajatorului. In functie de acesta vedeti daca ramane perioada dorita de dvs sau negociati cu angajatorul o alta perioada.
a raspuns userului Ioana Popa la 08 Iun. 2015
Laura
a raspuns la intrebare la 08 Iun. 2015