ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

numar zile concediu medical dupa concediu ingrijire copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Cineva care termina concediul de ingrijire copil in luna iunie si se intoarce la serviciu, la cate zile de concediu medical are voie pana la sfarsitul anului?
Exista un numar limitativ de zile?
Valoarea procentului este 75 sau 85% din brut?
Multumesc

Adaugata in: Concedii
Popescu Norita
 User  Popescu Norita
a intrebat la 22 Apr. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 22 Apr. 2013
Orice asigurat are dreptul la un concediul medical anual la 183 de zile calendaristice pentru boala obisnuita, din cea de-a 91-a zi prelungirea facandu-se numai cu acordul Comisiei medicale a asigurarilor sociale. Depinde insa de tipul de concediu medical si cauza lui. La fel si in cazul indemnizatiei medicale, ea poate de 75% sau 100%.

OUG 158/2005 prind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, actualizata:

ART. 13
(1) Durata de acordare a indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă este de cel mult 183 de zile ?n interval de un an, socotită din prima zi de ?mbolnăvire.
(2) ?ncep?nd cu a 91-a zi, concediul se poate prelungi de către medicul specialist p?nă la 183 de zile, cu aprobarea medicului expert al asigurărilor sociale.
(3) Durata de acordare a concediului şi a indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă este mai mare ?n cazul unor boli speciale şi se diferenţiază după cum urmează:
a) un an, ?n intervalul ultimilor 2 ani, pentru tuberculoză pulmonară şi unele boli cardiovasculare, stabilite de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, denumită ?n continuare CNAS, cu acordul Ministerului Sănătăţii;
b) un an, cu drept de prelungire p?nă la un an şi 6 luni de către medicul expert al asigurărilor sociale, ?n intervalul ultimilor 2 ani, pentru tuberculoză meningeală, peritoneală şi urogenitală, inclusiv a glandelor suprarenale, pentru SIDA şi neoplazii, ?n funcţie de stadiul bolii;
c) un an şi 6 luni, ?n intervalul ultimilor 2 ani, pentru tuberculoză pulmonară operată şi osteoarticulară;
d) 6 luni, cu posibilitatea de prelungire p?nă la maximum un an, ?n intervalul ultimilor 2 ani, pentru alte forme de tuberculoză extrapulmonară, cu avizul medicului expert al asigurărilor sociale.

ART. 17
(1) Cuantumul brut lunar al indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă se determină prin aplicarea procentului de 75% asupra bazei de calcul stabilite conform art. 10.
(2) Cuantumul brut lunar al indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă, determinată de tuberculoză, SIDA, neoplazii, precum şi de o boală infectocontagioasă din grupa A şi de urgenţe medico-chirurgicale stabilite ?n condiţiile prevăzute la art. 9, este de 100% din baza de calcul stabilită conform art. 10.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024