ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Numar zile de concediu medical pe an


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. Am si eu o intrebare la care am nevoie de un raspuns urgent. Sunt angaja de o luna si ceva la o firma si am avut deja 10 zile de concediu medical pentru o boala cronica iar acum am avut ghinionul sa imi pun piciorul in ghips si am nevoie de 3 saptamani de concediu medical. Am dreptul la acest concediu medical? Cum se calculeaza zilele de concediu medical? Cate avem dreptul intr-un an maxim? Multumesc anticipat?

Madalin Madalin
 User  Madalin Madalin
a intrebat la 08 Nov. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 08 Nov. 2013
Da, aveti. Persoana asigurata are dreptul la 183 de zile de concediu pentru incapacitate temporara de munca in decursul a 12 luni, iar in situatii mai speciale concediul va fi mai lung (de exemplu SIDA, neoplazii etc.), putand anjunge chiar la un an jumate sau doi. Daca este necesara prelungirea concediului peste 90 de zile, incepand cu cea de-a 91-a zi prelungirea se face numai cu acordul comisiei medicale a Casei de Pensii.

ART. 13 - OUG 158/2005
(1) Durata de acordare a indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă este de cel mult 183 de zile ?n interval de un an, socotită din prima zi de ?mbolnăvire.
(2) ?ncep?nd cu a 91-a zi, concediul se poate prelungi de către medicul specialist p?nă la 183 de zile, cu aprobarea medicului expert al asigurărilor sociale.

Dvs aveti dreptul la acele 3 saptamani, nu va faceti probleme.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024