ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

obtinere indemnizatie cresterea copilului


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! Sunt angajata cu data de 8 iunie 2011. Mentionez ca in perioadele: 21.12.2011 - 31.12.2011; 1.01.2012 - 31.01.2012; 1.02.2012 - 13.01.2012 - am fost in concediu fara plata din initiativa salariatului desi am fost obligata sa scriu aceasta cerere care era din initiativa angajatorului - acum faptul este consumat, problema este ca sunt insarcinata in 9 saptamani urmand sa nasc in cursul lunii decembrie anul acesta 2012.
Ce sanse am sa obtin indemnizatia ptr cresterea copilului. Exista probleme cu cfs-urile lunilor mentionate? Am inteles ca se ia in calcul ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului (cele 2 luni prezentand probleme).

Alina Dumitrescu
 User  Alina Dumitrescu
a intrebat la 16 Mai. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

5 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Alina Dumitrescu
 User Alina Dumitrescu
a raspuns userului Ioana Popa la 06 Iun. 2012
DA. Cfs-ul a fost cu caracter personal. Insa am primit un raspuns de la Contabilitatea ca ma vor ajuta. Intrebarea este se poate modifica ceva in contabilitate dupa o perioada de 4 -5 luni? Adica pe luna ianuarie sa mi se modifice cfs_ul din caracter personal in cfs din initiativa angajatorului?Va rog sa ma ajutati ptr ca imi este teama ca cei de la contabilitate sa imi spuna asta ptr a scapa de insistentele mele,avand in vedere ca am fost silita sa imi scriu acel cfs. Ce solutii ar mai exista in cazul meu?
Va multumes astept raspunsul Dvs.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului ALINA DUMITRESCU la 17 Mai. 2012
Nu prezinta nici un fel de risc concediile medicale. Problema apare la CFS. Daca ati fost in concediu fara plata toata luna ianuarie 2012 urmand a naste in decembrie, acesta va scade stagiul de cotizare la 11 luni, poate chiar 10 daca nasteti chiar la inceputul lunii decembrie. Cu atat mai mult daca acest CFS are caracter personal si nu a fost acordat pentru studii urmate la initiativa anagajatorului sau aprobate de acesta.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 17 Mai. 2012
Concediile medicale intra la calculul indemnizatiei pentru CCC si ca timp si ca venit
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Alina Dumitrescu
 User Alina Dumitrescu
a raspuns userului Ioana Popa la 17 Mai. 2012
Va multumesc pentru raspuns! Insa mai am o nelamurire...in luna Ianuarie nu am lucrat deloc; am cfs pe luna intreaga 1 ian - 31 ian 2012; Intreruperi sper sa nu mai am.
Dar concediile medicale prezinta risc? Am avut probleme cu sarcina in urma careia am avut internare 10 zile, acum lucrez.
Va multumesc anticipat!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 16 Mai. 2012
Daca nasteti in decembrie si pana atunci nu veti mai avea intreruperi, aveti sanse mari sa puteti beneficia de indemnizatie, dupa calculul meu. Se iau in calcul si fractiunile de luna daca aceastea reprezinta cel putin jumatate din timpul de lucru din luna respectiva, mai concret daca din totalul zilelor de lucru din luna ianuarie ati lucrat cel putin jumatate. Acelasi principiu si in cazul lunii decembrie. Mai mult, in OUG 111/2010 este prevazuta ca exceptie luarea in considerare a fractiunilor de luna mai mici de jumatate, cu conditia ca acestea sa nu fie mai multe de 3.

Art. 4
1 ??n calculul celor 12 luni prev??zute la art. 2 alin. 1 se includ ??i frac??iunile de lun?? ??n care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum ??i cele ??n care solicitan??ii s-au aflat ??n situa??iile prev??zute la art. 2 alin. 5 ??i 6, considerate lun?? ??ntreag??.
2 Prin frac??iune de lun?? se ??n??elege efectuarea a cel pu??in jum??tate din zilele lucr??toare din acea lun?? ??n care persoana ??ndrept????it?? a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat ??n una sau mai multe dintre situa??iile prev??zute la art. 2 alin. 5 ??i 6.
3 Prin excep??ie, se accept?? ca de cel mult 3 ori frac??iunea de lun?? s?? fie constituit?? dintr-un num??r mai mic de zile lucr??toare dec??t cel prev??zut la alin. 2.
4 ??n situa??ia ??n care na??terea copilului se produce ??nainte de termen, perioada prev??zut?? la art. 2 alin. 1 se diminueaz?? cu perioada cuprins?? ??ntre data na??terii copilului ??i data prezumat?? a na??terii, certificat?? de medicul de specialitate.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024