ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

PFA CCC


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Daca intru in CCC pana la implinirea varstei de 2 ani ai copilului si beneficiez de indemnizatia pentru cresterea copilului, pot in aceasta perioada in care primesc indemnizatia sa imi deschid un PFA si sa execut lucrari de design pe calculator? Este legal asa ceva in conditiile in care ma aflu in CCC si beneficiez de indemnizatie?

Deocamdata lucrez cu CIM la o firma, insa doresc sa imi deschid acest PFA inainte sa intru CCC. As dori sa stiu daca imi deschid acest PFA si ma angajez cu CIM in cadrul PFA-ului mai pot beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului atunci cand voi intra in CCC?

Va multumesc!

Valentin Mitrache
 User  Valentin Mitrache
a intrebat la 13 Feb. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Valentin Mitrache
 User Valentin Mitrache
a raspuns userului Ioana Popa la 14 Feb. 2013
va multumesc
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 13 Feb. 2013
Daca incepeti sa realizati venituri profesionale pe perioada concediului crestere copil indemnizat, platind astfel impozit si contributii aferente, indemnizatia crestere copil se va suspenda. Cele doua venituri nu pot fi cumulate, nu aveti voie. Daca doriti sa primiti si venit de la stat si din PFA, puteti inceta concediul si indemnizatia si sa solicitati stimulentul de insertie, dar va trebui sa faceti dovada realizarii veniturilor profesionale impozabile pe durata acordarii stimulentului de insertie.

Nu va puteti angaja pe dvs cu CIM, ca PFA. Numai asociatul unic al unui SRL se poate incadra cu contract de munca in cadrul firmei sale.

Veniturile obtinute din PFA anterior nasterii, pentru care platiti impozit pe venit, vor fi insa luate in considerare la calcularea indemnizatiei pentru crestere copil.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024