ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


plata CO dupa zile putine lucrate in firma


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Exista oare ceva prevedere conform careia angajatul poate intra in concediu de odihna doar dupa primele 2 saptamani lucrate?
Intreb deoarece unui angajat aflat in perioada de proba i se desface contractul deoarece acesta isi da demisia cu acordul partilor. acesta lucreaza doar de 8 zile calendaristice. Daca i s-ar cuveni raportat la timpul lucrat, 1 zi de concediu, aceasta i se va plati la lichidare? sau deoarece nu are 2 saptamani lucrate, nu se plateste?
Va multumesc.

Lucian Lazar
 User  Lucian Lazar
a intrebat la 15 Dec. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Lucian Lazar
 User Lucian Lazar
a raspuns userului adriana iancu la 16 Dec. 2015
Buna ziua,

Dar daca firma acorda minim 23 de zile de concediu/an fiecarui angajat (la care se adauga zile in functie de vechimea in munca) si avem acest angajat care are 23 de zile/an si pleaca dupa 9 zile calendaristice? Se plateste daca conform calculului i s-ar rotunji la o zi de concediu? Adica exista acoperire din punct de vedere legal pentru plata? Sau daca firma nu plateste, angajatul poate sa denunte firma?
Va multumim.
Va multumesc.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 16 Dec. 2015
Incetarea contractului individual de munca in perioada de proba (art 31 lin 3 din Codul muncii). Demisia si incetarea contractului individual de munca ca urmare a acordului partilor,sunt doua dintre cele mai folosite modalitati de incetare a CIM, insa nu trebuie sa faceti confuzie.
Incetarea CIM prin acordul partilor are temeiul legal la art.55 lit.b din Codul muncii si poate fi initiata atat de angajat cat si de catre angajator.
Incetare CIM prin demisie este reglementata de art 55 lit.c si art 81 din Codul muncii si reprezinta incetarea contractului ca urmare a vointei unilaterale aangajatului.
In perioada de proba oricare dintre parti (angajat si angajator) poate solicita incetarea raporturilor de munca printr-o simpla notificare fara a avea obligatia justificarii deciziei luate. Notificarea se poate emite oricand in timpul perioadei de proba sau la sfarsitul ei, dar fara sa se depaseasca ultima zi aferenta acesteia.
Durata concediului de odihna anual se acorda proportional cu activitatea prestata. Durata minima a CO pe an este de 21 de zile, pentru o luna este de 1.75 zile CO. Prin urmare pentru 8 zile lucrate salariatul nu beneficiaza de nicio zi de concediu de odihna.

Alte intrebari despre Concedii

Expertii nostri
Ioana Popa
violeta Georgescu Marius Ion George Andreescu Gratiela Petrescu Radu Anton Viviana Serni