ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Plata concediu sarcina


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sunt insarcinata in 8 luni si colaborez cu o institutie de stat cu un contract incheiat in baza Codului Civil. Pentru acest contract, institutia mi-a retinut si virat contributiile CAS, somaj, sanatate si impozit si, separat, a platit CASS si FNUASS in sarcina ei. CASMB mi-a spus ca, daca am achitata contributia la FNUASS pentru concedii si indemnizatii, pot beneficia de cele 126 zile concediu de sarcina si lauzie prevazute de lege.

De curand mi s-a comunicat de catre institutie ca plata contributiilor a fost realizata din contul de cheltuieli materiale si, astfel, nu imi pot achita concediul medical (concediul de sarcina legal).

Este posibil asa ceva?
Daca da, ce trebuie sa fac pentru a primi totusi banii care, conform legii, mi se cuvin?

Multumesc!

Adaugata in: Concedii
Cristina Busca
 User  Cristina Busca
a intrebat la 09 Iul. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 09 Iul. 2013
Cat unitatea respectiva v-a platit si cei 0,85% contributia pentru concedii si indemnizatii medicale, aveti dreptul la concediul pentru sarcina si lauzie.

Conform legii insa in cazul contractelor de acest tip angajatorul nu este obligat sa plateasca acest tip de contributie, nici macar somajul nu se plateste pentru conventie civila, aici a fost optiunea lui. Incercati insa sa luati legatura cu casa de sanatate, concediul s-ar putea sa vi-l acorde ei. Fiind incadrata cu conventie civila nu aveti aceleasi drepturi ca un salariat. Totusi, daca vi s-a virat acea contributie aveti dreptul la concediu, daca intr-adevar apare asa cum trebuie in declaratii. Dar platit de Casa de sanatate, mai repede decat de angajator, dat fiind statul dvs in firma.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024