ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Plata concediului medical


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Situatia mea este urmatoarea: am nascut pe data de 14 august 2012, pe data de 31 august 2012 mi-a expirat contractul de munca (am lucrat in invatamant - suplinitor calificat). Pe luna august concediului medical mi l-a platit scoala unde am fost angajata, intrebarea mea este: plata concediului medical pe luna septembrie, de unde se va calcula, din media salariului pe ultimile 6 luni de munca sau din valoarea somajului?
Am intalnit dificultati in depunerea concediului medical pe luna septembrie, deoarece cei de la CAS Bacau mi-au spus ca trebuie sa-mi fac dosar de somaj, ceea ce am si facut. De aceea sunt un pic derutata si v-am adresat intrebarea respectiva.
Daca se poate va rog sa ma indrumati si cu depunerea dosarului de crestere copil - cand trebuie sa-l depun si unde? Eu mi-am luat concediul medical in perioadele: 13 august 2012 - 31 august 2012 si 1 septembrie 2012 - 30 septembrie 2012. Deci numai 49 de zile.
Va multumesc.



Adaugata in: Concedii
Elena Jinga
 User  Elena Jinga
a intrebat la 09 Oct. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ariton Anca
 User Ariton Anca
a raspuns userului Viorica Ifrim-Popa la 20 Oct. 2015
Buna ziua.
Stiu ca a trecut mult timp de cand ai postat , dar am o rugaminte: imi poti spune te rog cum ai procedat pana la urma?Eu ma aflu in aceeasi situatie : trebuie sa nasc la sf lui ianuarie 16 si am contract pana la 02.12.15. As vrea sa intru in prenatal in ultima sapt din noiembrie.
Nu stiu cum sa procedez cu actele.Unde voi depune certificatele de conc.medical , cum imi proceda la depunerea actelor ptr. intrarea in CIC?
Astept raspunsul tau.multumesc
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Viorica Ifrim-popa
 User Viorica Ifrim-popa
a raspuns la intrebare la 17 Dec. 2013
Buna, Elena!
Eu sunt in momentul de fata in aceeasi situatie ca si tine. Sunt in concediu prenatal din data de 16 noiembrie, pe 9 decembrie mi-a expirat contractul de munca, iar nasterea este estimata pe la jumatatea lunii ianuarie. Am mers la AJOFM, insa acestia mi-au spus ca nu ma pot prelua pentru ca nu sunt apta de munca si ca trebuie sa merg in continuare cu Casa de Asigurari pentru a primi plata concediilor medicale.
Imi poti spune, te rog, cum ai procedat tu?
Multumesc mult!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 09 Oct. 2012
Concediul medical il veti prezenta pentru plata la AJOMF. Dat fiind faptul ca este concediu medical in continuare, veti avea aceiasi baza de calcul ca cea avuta pentru concediu medical platit pentru august pentru stabilirea indemnizatiei .
La primaria de care apartineti veti depune dosarul pentru obtinerea indemnizatiei crestere copil.
Art. 15 din OUG 111 DIN 2010
(1)Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta reprezentand indemnizatii si stimulent de insertie se stabilesc dupa cum urmeaza:
a)incepand cu ziua urmatoare celei in care inceteaza, conform legii, concediul de maternitate, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la acea data;
...
Art. 13
(1)Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta reprezentand indemnizatie, stimulent de insertie sau alocatie de stat pentru copii se acorda la cerere, insotita in mod obligatoriu de:
a) copia actului de identitate al solicitantului si a certificatului de nastere al copilului pentru care se solicita dreptul ori, dupa caz, de livretul de familie, certificate pentru conformitate cu originalul de catre persoana care primeste documentele;
b)actele doveditoare privind calitatea solicitantului si relatia acestuia cu copilul/copiii pentru care solicita dreptul, pentru situatiile prevazute la art. 8 alin. (2);
c)actele doveditoare care sa ateste indeplinirea perioadelor prevazute de art. 2;
d)dovada eliberata de angajator sau organele competente privind veniturile realizate;
e)dovada privind suspendarea activitatii pentru perioada in care se solicita concediul pentru cresterea copilului;
f)orice alte documente care sa ateste indeplinirea conditiilor de eligibilitate.
(2)Cererea se completeaza potrivit modelului care se stabileste prin normele metodologice de aplicare a prezentei ordonante de urgenta.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024