ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Plata contributiilor in timpul CM


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sunt in concediu medical din data de 9.09.2013. Sunt operata la coloana vreau sa stiu daca angajatorul trebuie sa mai plateasca contributiile pentru somaj pensie cas.
Patronii mei nu-mi platesc concediul medical spunandu-mi ca o sa-mi dea bani cand vor primi de la cas si dupa ce platesc contributiile (somaj pensie in valoare de 290 lei restul de bani ramasi dupa plata acestora imi vor da mie. Mai vreau sa stiu in cat timp vor primi banii de la cas tinind cont ca am depus in octombrie pentru concediul din septembrie. Ce sa fac sa-mi primesc banii mai repede?

Adaugata in: Concedii
Eren Sarali
 User  Eren Sarali
a intrebat la 20 Nov. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 20 Nov. 2013
In perioada concediului medical primiti o indemnizatie medicala, iar pentru acesata angajatorul plateste doar contributiile pentru pensii CAS (angajat si angajator) si impozit, nu si celealte contributii (sanatate si somaj).

Angajatorul ar trebui sa va plateasca indemnizatia in baza certificatului medical pe care i l-ati prezentat si nu dupa ce primeste banii de la Casa de Sanatate. Suma se recupereaza ulterior de la ei, este un abuz modul in care procedeaza angajatorul din pacate.

Depuneti o sesizare la Casa de sanatate si cereti verificarea situatiei la sediul angajatorului pentru ca nu este corect ce se intampla. Se incalca prevederile legii.

Certificatul medical are rolul de ordin de plata pentru angajator, deci nu poate fi refuzata plata daca nu exista motive intemeiate, dintre cele prevazute de lege. (neprezentarea certificatului la timp, completare gresita etc.).

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024