ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Poate angajatorul sa imi dea concediu fara plata imediat dupa revenirea din CIC?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! Am si eu o nelamurire legata de intoarcea mea la serviciu din concediu pentru cresterea copilului. Pe data de 7 august 2014 copilul implineste 2 ani si dupa cate am auzit trebiue sa revin la serviciu cu o luna mai devreme si sa inte sotul in concediu, pentru ca e salariat. Am fost la primarie acum cateva luni si am intrebat ce am de facut si mi sa spus ca intradevar trebuie sa merg la serviciu mai devreme cu o luna, iar sotul poate sa opteze pentru a sta sau nu in concediu dar nu mai primesc bani pe indemnizatie. Am anuntat asta si la firma(acum 2 luni) si au fost de acord sa incep din iulie, doar ca seful nu vrea sa ma mai primeasca decat cele 6 luni cat este obligat de lege, aopi nu-mi mai garanteaza nimic. Ramasese sa revin cu o saptamana inaine de 8 iulie sa fac cererea. Astazi cand am fost sa fac cererea de revenire la serviciu mi sa spus ca pot sa o fac dar ca ma baga in concediu fara plata pana pe 8 august cand ar trebui sa ma intorc de drept . Si indiferent de optiunea sotului de a intra sau nu el in concediu eu o sa fiu in fara plata. Poate sa faca acest lucru, adica sa ma bage in fara plata? Eu nu as vrea sa pierd o luna banii ci sa merg la serviciu.
Multumesc anticipat!

Alina-elena Soava
 User  Alina-elena Soava
a intrebat la 30 Iun. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 01 Iul. 2014
Seful dvs este obligat sa va mentina pe post timp de 6 luni de la revenirea definitiva din CIC (dupa ce copilul implineste 2 ani), atat timp cat nu ati beneficiat deja de aceasta protectie in baza OUG 111/2010, sau angajatorul nu se afla in reorganizare judiciara sau procedura de faliment, situatii in care poate dispune concedierea oricand dupa revenirea dvs definitiva.

Pentru lua respectiva in care tatal se afla in CIC dvs puteti fie sa mergeti la lucru fie sa intrati in concediu fara plata. Dar acest concediu fara plata se acorda doar in baza cererii dvs, si nu din oficiu, la initiativa si decizia unilaterala a angajatorului. Nu este legala abordarea lui. Nu va poate trimite el in fara plata pentru ca nu ii perimite legea acest lucru. Incercati o sesizare la ITM daca lucrurile nu se aseaza.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024