ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


pontaj salariat cu 183 zile cm


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


am o situatie mai speciala la o soc.-in urma unui accident de circulatie,care era si de munca,un angajat a beneficiat de 183 zile CM(i se termina in 27.05.)
pt. ca nu e bine si-a trimis dosarul la Bucuresti sa vada ce propune comisia de acolo.
pana azi nu a venit nici un raspuns.
intrebarea mea este daca nu vine nici un raspuns pana in 27.05..cum il pontez??fara salar?(e vb de un sofer,care saptamana asta a fost iar operat,deci nu va putea veni la munca)

Lucica Sabau
 User  Lucica Sabau
a intrebat la 23 Mai. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

5 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului Ioana Popa la 26 Mai. 2014
Doamna Popa I ., va rog mult nu o luati in nume personal!.Suntem intr-o societate in care pluralismul este binevenit.Nu doresc sa va aduc vreun prejudiciu de imagine doresc doar sa formam o opinie motivata si intemeiata legal pe eventualele probleme ridicate
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 26 Mai. 2014
Nu stim despre ce fel de operatie este vorba si ce a generat-o, am dat o varianta, vad ca va mentineti pe pozitia de a ma contracara de fiecare data cand prindeti ocazia. Cu tot respectul, sper sa ajungem la o comunicare matura si sa renuntati la a mai duce o disputa nejustificata.

Nu reiese din speta prezentata motivul acesti noi operatii, nu stim ce motiv are si daca este in legatura cu accidentul. Pana la acordul celor de la Comisie se va intra cel mai probabil in absentare nemotivata, daca vreti sa fim foarte striciti. Pentru ca angajatorul nu are niciun fel de dovada medicala asupra prelungirii absentei salariatului iar un CO nu se ponteaza din oficiu asa cum ati sugerat dvs.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 23 Mai. 2014
Pentru accidente de muinca si boli profesionale se aplica doar prevederile Legii 346 din 2002 chiar si in situatia prezentata de doamna Popa I.
Art. 33. -
(1) Cuantumul indemnizatiei pentru incapacitate temporara de munca reprezinta 80% din media veniturilor salariale brute realizate in ultimele 6 luni anterioare manifestarii riscului
(2) In cazul asiguratilor prevazuti la art. 6, cuantumul indemnizatiei pentru incapacitate temporara de munca reprezinta 80% din media venitului lunar asigurat din ultimele 6 luni anterioare manifestarii riscului
(3) Cuantumul indemnizatiei pentru incapacitate temporara de munca in cazul urgentelor medico-chirurgicale este de 100% din media venitului lunar asigurat din ultimele 6 luni anterioare manifestarii riscului.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 23 Mai. 2014
Cat timp salariatul dvs a beneficiat deja de concediul pentru boli profesionale in baza legii 346/2002 republicata din care a citat dna Ganea, va putea beneficia de medical in baza OUG 158/2003. Sunt acte normative diferite cu prevederi si drepturi diferite. Deci ar avea doua tipuri de medicale. Asta daca nu se face prelungirea conceidului pentru boala profesionala si vorbim de o alta afectiune, ce nu are la baza un accident de munca sau nu reprezinta o boala profesionala.

Concediul de odihna nu il acordati atat timp cat nu aveti o cerere a salariatului, altfel incalcati legea. Este un drept al sau care nu poate fi pontat din oficiu.

Cat timp este operat vorbim de un concediu medical pentru urgente medico-chirurgicale pe care el vi l-a comunicat verbal, asa cum il obliga legea sa o faca. Pe baza certificatului medical pe care vi-l va prezenta el, sau a unei copii daca nu poate transmite deocamdata originalul, ii veti plati indemnizatia cf. OUG 158/2005.


Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 23 Mai. 2014
Este posibil sa beneficieze de concediu medical peste cele 180 zile potrivit art de mai jos
Art. 36
(1) In situatii temeinic motivate de posibilitatea recuperarii medicale si profesionale a asiguratului medicul curant poate propune prelungirea concediului medical peste 180 de zile.
(2) Medicul asiguratorului poate decide, dupa caz, prelungirea concediului medical pentru continuarea programului recuperator, reluarea activitatii in acelasi loc de munca sau in alt loc de munca ori poate propune pensionarea de invaliditate.
(3) Prelungirea concediului medical peste 180 de zile se face pentru cel mult 90 de zile, in functie de evolutia cazului si de rezultatele actiunilor de recuperare, conform procedurilor stabilite de CNPAS.
In lipsa unui concediu medical putei eventual sa-i acordati dreptul de concediu de odihna caz in care mai are zile de efectuat si in ultima instanta solicitati salariatului sa faca o cerere de concediu fara plata in interes personal pana la emiterea deciziei medicale de incadrare in grad de inmvaliditate daca in urma evaluarii capacitatii de munca se ajunge la aceasta situatie.
Fiind accident de munca este binme sa stiti ca dreturile de concedii medicale se acorda in baza acestei legi si sustinerea indemnizatiilor cuvenite se fac din fondul de risc sio accidente .Deci nu se aplica prevederile OUG 158 DIN 2005 in astfel de cazuri.
M-am sesizat ca ati facut trimitere la cele 183 de zile de concediu medical si nu 180 cat prevede prezenta lege.

Alte intrebari despre Concedii