ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Pot beneficia de CCC?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna. Sunt insarcinata si as vrea sa stiu daca pot beneficia de CCC daca intre primul meu loc de munca care a fost in strainatate cu contract de munca si actualul loc de munca e o intrerupere de 20 zile nelucrate. Deci perioada 1 aprilie-19 aprilie eu nu am lucrat nicaieri, pt ca a durat sa imi gasesc un loc de munca. Va multumesc din suflet daca mi-ati raspunde si mie!
Ar mai fi de mentionat ca avand teama de a primi un raspuns negativ am fost la casa de pensii si sanatate si am platit darile pentru toata luna aprilie in jur de 370 de lei!


Adaugata in: Concedii
Adela Ioana
 User  Adela Ioana
a intrebat la 19 Mai. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adela Ioana
 User Adela Ioana
a raspuns userului Ioana Popa la 21 Mai. 2012
Adica,o sa iau indemnizatie pentru cresterea copilului sau nu? ca sincer,nu prea am inteles.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 21 Mai. 2012
Contributiile pentru sanatate si pensie nu au nici o legatura cu indemnizatia pentru crestere copil. Aceasta se acorda in functie de un stagiu de cotizare de minim 12 luni consecutive anterioare nasterii copilului, timp in care sa fi realizat venituri de natura profesionale supuse impozitului pe venit de 16%. Cu alte cuvinte, impozitul este cel care va influenta indemnizatia crestere copil. Pauze de 20 de zile va afecta insa stagiul de cotizare, cu atat mai mult daca ziele sunt lucratoare. Daca sunt calendaristice ar putea fi luata in considerare si luna respectiva.

Art. 4
1 ??n calculul celor 12 luni prev??zute la art. 2 alin. 1 se includ ??i frac??iunile de lun?? ??n care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum ??i cele ??n care solicitan??ii s-au aflat ??n situa??iile prev??zute la art. 2 alin. 5 ??i 6, considerate lun?? ??ntreag??.
2 Prin frac??iune de lun?? se ??n??elege efectuarea a cel pu??in jum??tate din zilele lucr??toare din acea lun?? ??n care persoana ??ndrept????it?? a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat ??n una sau mai multe dintre situa??iile prev??zute la art. 2 alin. 5 ??i 6.
3 Prin excep??ie, se accept?? ca de cel mult 3 ori frac??iunea de lun?? s?? fie constituit?? intr-un num??r mai mic de zile lucr??toare dec??t cel prev??zut la alin. 2.
4 ??n situa??ia ??n care na??terea copilului se produce ??nainte de termen, perioada prev??zut?? la art. 2 alin. 1 se diminueaz?? cu perioada cuprins?? ??ntre data na??terii copilului ??i data prezumat?? a na??terii, certificat?? de medicul de specialitate.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024