ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Pot beneficia de concediu?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! Doresc sa aflu daca pot beneficia de concediu de odihna .Lucrez in Franta ,am un contract pe sase luni ,24/01/12013-24/07/2013,angajator un agent de intermediere din Ronania, pentru munca temporara la utilizator ,firma franceza. In contract sunt stipulate 25 zile concediu de odiha. Intrebarea mea este pot beneficia de concediu de odihna pentru aceste sase luni, daca da daca am dreptul sa cer aceste zile la linal de contract, ma refer la luna iulie cand doresc ca ultimele zile de contract sa-mi iau concediu adica 12 zile cat ar insemna dreptul pe sase luni si daca pot primi banii pe concediu in moneda euro cum sunt platit pedurata contractului.

Nicolae Curmatureanu
 User  Nicolae Curmatureanu
a intrebat la 04 Apr. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului nicolae curmatureanu la 05 Apr. 2013
Pentru perioada de concediu nu vi se plateste diurna, numai pentru perioada lucrata.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Nicolae Curmatureanu
 User Nicolae Curmatureanu
a raspuns userului Ioana Popa la 04 Apr. 2013
multumesc pentru raspuns ! Ar mai fi un amanunt ,salariul a fost negociat in euro,dar contractul pe Romania in lei +diurna pentru Franta,daca solicit concediu ,lucrand la utilizator francez,si ma intorc in tara in acele zile de concediu pot beneficia de diurna daca utilizaturul plateste zilele de concediu in euro ? cu stima N Curmatureanu.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 04 Apr. 2013
Da, puteti sa cereti si pe parcursul contractului zile de concediu de odihna, aveti dreptul sa efectuati CO intainte de incheiere. Le puteti cere si la final daca doriti. Concediul se compenseaza in bani numai dupa incetarea CIM. Indemnizatia de concediu se calculeaza in baza formulei stabilite in Codul muncii la art. 150, in baza salariului si sporururilor permanente din contractul de munca, cuvenite pentru perioada respectiva.

Art. 150 - Codul muncii republicat
(1) Pentru perioada concediului de odihna salariatul beneficiaza de o indemnizatie de concediu, care nu poate fi mai mica decat salariul de baza, indemnizatiile si sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectiva, prevazute in contractul individual de munca.
(2) Indemnizatia de concediu de odihna reprezinta media zilnica a drepturilor salariale prevazute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei in care este efectuat concediul, multiplicata cu numarul de zile de concediu.
(3) Indemnizatia de concediu de odihna se plateste de catre angajator cu cel putin 5 zile lucratoare inainte de plecarea in concediu.

Puteti solicita plata indemnizatiei in Euro, dar ea va fi calculata in lei si nu in euro, cat timp aveti contract de munca incheiat in Romania, si deci venitul apare il lei.

Alte intrebari despre Concedii

Expertii nostri
violeta Georgescu
G Stancu alexei delimart Viviana Serni adriana iancu Radu Anton Marius Ion
TOP RASPUNSURI 2024