ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Pot inregistra concediul medical?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am un salariat care s-a angajat incepand cu data de 30.01.2014. Din 05.02.2014 pana in 10.02.2014 a avut concediu medical. Aceasta persoana e debutanta, nu a mai lucrat nicaieri pana acum. Ce fac cu concediul medical? Din ce stiu eu ca sa-l pot calcula trebuie sa aibe cel putin o luna lucrata.

Laura Stanomir
 User  Laura Stanomir
a intrebat la 25 Feb. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 25 Feb. 2014
Ca stagiu minim de cotizare se poate asimila perioada studiilor, daca acestea au fost finalizate in ultimele 12 luni anterioare, find incadrat ca debutant in domeniul lui de pregatire. Calculul se va face conform OUG 158/2005, pe baza salariului minim brut. Conditia pentru ca aceasta perioada sa poata fi luata in calcul ca stagiu este sa nu fi realizat stagii de cotizare in timpul studiilor.

ART. 8
(2) Se asimilează stagiului de cotizare ?n sistemul de asigurări sociale de sănătate perioadele ?n care asiguratul beneficiază de concediile şi indemnizaţiile prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă.
(3) Se asimilează stagiului de cotizare ?n sistemul de asigurări sociale de sănătate şi perioadele ?n care asiguratul:
..................................
b) a urmat cursurile de zi ale ?nvăţăm?ntului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normală a studiilor respective, cu condiţia absolvirii acestora;
..................................
(4) Perioadele prevăzute la alin. (2) şi (3) se asimilează stagiului de cotizare numai dacă ?n aceste perioade asiguratul nu a realizat stagii de cotizare ?n ?nţelesul prevederilor prezentei ordonanţe de urgenţă.

ART. 10
(1) Baza de calcul a indemnizaţiilor prevăzute la art. 2 se determină ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, p?nă la limita a 12 salarii minime brute pe ţară lunar, pe baza cărora se calculează contribuţia pentru concedii şi indemnizaţii.
(2) ?n situaţia ?n care la stabilirea celor 6 luni din care, potrivit prevederilor alin. (1), se constituie baza de calcul al indemnizaţiilor se utilizează perioadele asimilate stagiului de cotizare prevăzute la art. 8 alin. (2) şi (3), veniturile care se iau ?n considerare sunt:
..................................
b) salariul de bază minim brut pe ţară din perioadele respective, pentru situaţiile prevăzute la art. 8 alin. (3) lit. a) şi b);




Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024