ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Pot intra in somaj dupa incheierea contractului de munca pe perioada determinata


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


M-ar interesa si pe mine daca ma puteti lamuri referitor la situatia mea,, am contract de munca pe perioada determinata de 12 luni care se incheie la 31 august 2014, m-ar interesa daca ,dupa incheierea acestuia pot beneficia de indemnizatia de somaj in conditiile in care, postul unde am functionat va fi ocupat de altcineva incepand cu data respectiva. As dori ajutor de somaj pentru o perioada scurta deoarece pe 5 noiembrie 2014 voi naste si as dori sa intru in concediu crestere copil. Va rog frumos daca ma puteti lamuri referitor la ce am mentionat mai sus si daca imi puteti spune , si daca mai beneficiez si de concediu prenatal ,postnatal sau din somaj primesc direct indemnizatia crestere copil?Multumesc anticipat!

Irina Dumitru
 User  Irina Dumitru
a intrebat la 25 Iul. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 28 Iul. 2014
Daca aceasta este singura perioada lucrata in ultimele 24 de luni, cat timp ati lucrat cu norma intreaga atunci dupa incetarea CIM puteti intra in somaj la cerere. Iar din somaj puteti beneficia de concediu de maternitate pentru sarcina si lauzie, dar incepand cu a 7-a luna de sarcina, si apoi de concediu pentru crestere copil, ambele ducand la suspendarea somajului si prelungirea lui. Aveti obligatia efectuarii a minim 42 de zile de lauzie din totalul celor 126 pentru concediu sarcina si lauzie (maternitate). Perioada de somaj se va lua in calcul pentru acordarea concediului crestere copil, la fel si cea de concediu pentru sarcina.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024