ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Pot lua somaj dupa concediu pentru cresterea copilului?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! Va rog frumos sa imi raspundeti si mie la niste intrebari. Momentan sunt in concediu pentru cresterea copilului pana la doi ani, si mai am aproape doua luni pana trebuie sa revin la serviciu, mai exact pe 7 august. De fapt pe 7 iullie ca trebuie sa stau doar 11 luni in concediu. Am fost de curand sa informez angajatorul de revenirea mea la serviciu si mi-a spus ca nu vrea sa ma mai primeasca deloc, sa imi caut alt loc de munca. Nu mai este obligatoriu sa ma tina acele 6 luni?
Daca totusi nu vrea sa ma mai primeasca as putea sa-i cer sa-mi dea somaj. Mentionez ca sunt in concediu de crestere pentru al doi-lea copil.
Multumesc anticipat!

Alina-elena Soava
 User  Alina-elena Soava
a intrebat la 10 Mai. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 13 Mai. 2014
Angajatorul nu va poate concedia in timpul CIC, cu exceptia situatiilor prevazute de Codul muncii (faliment, dizolvare sau reorganizare judiciara) si nici nu are voie sa va refuze revenirea la lucru mai devreme de 2 ani pentru ca se poate interpreta ca va refuza dreptul legal de a primi stimulent de insertie sau de a renunta la CIC chiar. Iar dupa ce copilul implineste 2 ani este obligat sa va mentina pe post timp de 6 luni. Exceptia fac doar situatiile de faliment si reorganziare judiciara, sau daca ati beneficiat anterior de aceasta protectie, asa cum prevede OUG 111/2010. Angajatorul dvs incalca legea, cu siguranta, caz in care cel mai bine ar fi ca pentru inceput sa sesizati ITM, sau sa mergeti in instanta daca va fi nevoie. Este un prejudiciu creat de angajator, totodata, petnru ca atat timp cat va refuza cererea scrisa de reluare a activiatii, statul va retine indemnizatia pentru o luna daca tatal indeplineste conditiile de acordarea a CIC si a indemnizatiei, caz in care iesiti in pierdere din vointa impusa a angajatourlui.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024