ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

pot sa-mi platesc singura cei 0.85%


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, lucrez cu conventie/contract civil, sunt insarcinata in 7 luni si am aflat ca firma nu plateste cei 0.85% pentru concedii medicale, deci nu voi avea niciun venit pe perioada de concediu pre si post natal. Ceea vreau sa va intreb...exista vreo sansa sa-mi pot plati singura aceasta contributie, avand in vedere ca nu mai am mult timp la dispozitie? Si unde?( adica direct la casa de sanatate). multumesc

Anca Ioana
 User  Anca Ioana
a intrebat la 07 Apr. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Anca Ioana la 07 Apr. 2014
Nu aveti cum sa fiti obligata sa stati in postnatal 42 de zile cat timp nu sunteti asigurata pentru concedii medciale. Acest tip de concediu este unul medical iar el se acorda numai in conditiile in care se plateste contributia aferenta, de 0,85%. Dvs nu aveti deci aceasta obligatie cat timp nu sunteti asigurata pentru concedii si indemnizatii medicale.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Anca Ioana
 User Anca Ioana
a raspuns userului Ioana Popa la 07 Apr. 2014
1. stiu ca dupa nastere sunt obligata sa iau 42 de zile de concediu postnatal/ de lauzie, perioada in care nu voi avea niciun venit, abia apoi se aplica indemnizatia de crestere copil. da am cel putin 12 luni lucrate anterior nasterii copilului.
2. nu sunt PFA, deci nu pot sa-mi platesc singura..., multumesc
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 07 Apr. 2014
Nu aveti dreptul la concediul medical pre si postnatal intr-adevar, dar puteti intra direct in concediul pentru crestere copil, imediat dupa nastere, daca aveti venituri realizate in cele 12 luni anterioare datei nasterii copilului. Contributia nu se plateste pentru astfel de contracte. La Casa de sanatate vi se plateste contributia individuala de 5,5%, acesata este obligatorie, pentru pachetul de baza medical.

Daca sunteti PFA puteti incheia contract cu Casa de sanatate si sa platiti astfel contributia pentru concedii si indemnizatii medicale. Dar ca persoana fizica neautorizata nu prea cred ca aveti cum, pentru ca ea se plateste de catre o entitate cu statut de angajator sau de catre AJOFM, pentru somerii indemnizati.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024