ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Prelungire CCC


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! Va rog frumos sa ma sfatuiti ce as putea sa fac pentru a putea beneficia in continuare de indemnizatie ccc daca se poate. Sunt in ccc pe o perioada de 2 ani, fetita implineste 2 ani in 23 ianuarie 2014 iar eu acum sunt insarcinata in 4 luni. Angajatorul spune k nu e obligat dupa 2 ani sa ma ia inapoi la lucru. Se poate sa-mi platesc eu contributiile la stat? Multumesc!

Adaugata in: Concedii Indemnizatie
Loredana Guia
 User  Loredana Guia
a intrebat la 16 Dec. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 16 Dec. 2013
Din punct de vedere legal angajatorul este obligat sa va mentina pe post timp de 6 luni de la revenirea definitiva din CIC (dupa ce copilul implineste 2 ani), ceea ce inseamna ca nu va poate concedia mai devreme de aceasta perioada, cu exceptia situatiilor in care intervine o reorganizare judiciara sau un faliment, caz in care poate dispune concedierea oricand dupa revenirea din CIC.

Din ce-a de-a 7-a luna de sarcina intrati din nou in concediu preantal, apoi in cel pentru lauzie si dupa finalizarea lui solicitati acordarea CIC, asa cum ati procedat pentru primul copil. CIC de care beneficiati in prezent se ia in considerare pentru stabilirea celor 12 luni anterioare datei nasterii timp in care ar trebui sa realizati venituri impozabile. Este perioada asimilata si intra in calculul indemnizatiei.

Daca angajatorul insista asupra concedierii sau a ideii ca nu este obligat sa va primeasca, cat timp nu se afla in procedura de faliment sau reorganizare judiciara incalca legea printr-o astfel de masura. Caz in care puteti sesiza ITM. Iar daca primiti o decizie de concediere, acest document il puteti contesta in instanta in 45 de zile de la data comunicarii, la Tribunalul de care apartineti. Insa pana atunci v-as sugera sa contactati inspectorii ITM si sa cereti un control la locul dvs de munca.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024