ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Prelungirea concediului medical


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am primit 10 zile concediu medical de la medicul de familie si doua bilete de trimitere la doi medici specialisti. Unul dintre ei mi-a prescris un tratament care depaseste cele 10 zile de CM. Am anuntat firma la care sunt angajat cu 5 zile inainte sa-mi expire primul concediul (de 10 zile), iar ei nici nu vor sa auda. fac presiuni asupra mea sa vin cat mai repede la lucru adica sa nu mi-l mai prelungesc. Ce pot sa fac, sau ce ar trebui sa fac?

Adaugata in: Concedii
Cristian Radu Berende
 User  Cristian Radu Berende
a intrebat la 31 Mar. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 31 Mar. 2014
Cat timp aveti un certificat medical eliberat de medic, astfel incat absenta dvs sa fie justificata in fata angajatorului, transmiteti-i acest document., Angajatorul nu va poate obliga sa reveniti din concediu medical sau tratament, cat timp acesta este recomandat de catre un medic. Puteti incerca o plangere la ITM sau la Casa de Sanatate. Angajatul poate verifica daca acest concediu este corect si pe drept acordat, printr-un control efectua la domiciliul dvs intr-un anumit interval orar, insotit de reprezentanti ai casei de sanatate sau chiar politie, daca este necesar.

Art. 81 - Ordinul nr. 60/31/2006 pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate:
(7) Verificarea prezenţei asiguraţilor aflaţi ?n incapacitate temporară de muncă la adresa de domiciliu sau la reşedinţa indicată se poate efectua numai ?n intervalul orar 8:00 - 11:00, 12:00 - 17:00, 18:00 - 20:00, prilej cu care se va ?ncheia un proces-verbal semnat de membrii comisiei şi de asigurat, conform modelului prevăzut ?n anexa nr. 5.
(8) Procesul-verbal prevăzut la alin. (7) poate fi contestat ?n termen de 30 de zile de la data comunicării, la sediul plătitorului de indemnizaţii, acesta av?nd obligaţia de a răspunde ?n maximum 30 de zile de la data ?nregistrării contestaţiei.

Alte intrebari despre Concedii

Expertii nostri
violeta Georgescu
G Stancu alexei delimart Gratiela Petrescu Ioana Popa Radu Anton George Andreescu
TOP RASPUNSURI 2024