ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Prenatal. Cum se calculeaza indemnizatia?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna dimineata, sunt in somaj de luna aceasta si insarcinata in 4 luni, cand o sa intru in prenatal, cum se calculeaza aceea indemnizatie? Doar din somaj sau si din salariul pe care l-am avut inainte? Multumesc.

Adaugata in: Concedii
Mihaela Dumitrescu
 User  Mihaela Dumitrescu
a intrebat la 16 Oct. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

5 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 25 Oct. 2012
Recomandarea mea ar fi sa se respecte acest termen, cu atat mai mult cu cat el este specificat si de ANOFM, ca sa nu apara probleme.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 25 Oct. 2012
Dupa cum v-am promis, revin cu un raspuns referitor la anuntarea ANOFM in cazul concediului de maternitate, acordata chiar de ei. Va redau mai jos continutul:

"Urmare a solicitarii dvs. transmisa la ANOFM- Serviciul Comunicare si Secretariatul Consiliului de Administratie si inregistrata cu nr. 4857/19.10.2012, va comunicam urmatoarele:

Printre obligatiile persoanei care beneficiaza de indemnizatia de somaj, mentionate la art. 41 alin. 1 din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, cu modificarile si completarile ulterioare, se afla si aceea de a anunta in scris agentia pentru ocuparea fortei de munca la care sunt inregistrate cu privire la aparitia starii de incapacitate temporara de munca, precum si datele de identificare, respectiv numele medicului prescriptor si unitatea in care functioneaza acesta, in termen de 24 de ore de la data acordarii concediului medical. In situatia in care aparitia starii de incapacitate temporara de munca a intervenit in zilele declarate nelucratoare sau implinirea termenului de 24 de ore se realizeaza in zilele declarate nelucratoare, persoanele care beneficiaza de indemnizatie de somaj au obligatia de a instiinta agentia pentru ocuparea fortei de munca la care sunt inregistrate, in prima zi lucratoare.

Avand in vedere faptul ca in lege nu se face nicio mentiune cu privire la concediul de maternitate, si in aceasta situatie agentia pentru ocuparea fortei de munca trebuie anuntata in termenul mentionat mai sus.

Serviciul Comunicare

Oana Mitea
Consilier principal"
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 17 Oct. 2012
Este adevarat, personal stim de la ANOFM ca este necesara anuntarea institutiei si in cazul altor concedii medicale. Am solicitat confirmarea ANOFM, revin cu un raspuns imediat ce il am si eu.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 16 Oct. 2012
Legea 76 din 2002 actualizata.
Obligatia anuntarii concediului medical in 24 de ore este numai in cazul concediului medical pentru incapacitate temportara de munca nu si pentru concediu de maternitate
Art 41 e) sa instiinteze in scris agentia pentru ocuparea fortei de munca la care sunt inregistrate aparitia starii de incapacitate temporara de munca si datele de identificare, respectiv numele medicului prescriptor si unitatea in care functioneaza acesta, in termen de 24 de ore de la data acordarii concediului medical. in situatia in care aparitia starii de incapacitate temporara de munca a intervenit in zile declarate nelucratoare.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 16 Oct. 2012
Indemnizatia pentru concediu de maternitate pentru sarcina si lauzie reprezinta 85% din media veniturilor brute realizate in ultimele 6 luni anterioare celei in care se acorda concediul medical. Ceea ce inseamna ca in cazul dvs in baza de calcul vor intra atat salarii cat si indemnizatia de somaj acordata pana atunci. Concediul de maternitate va suspendar somajul, la fel si concediul pentru crestere copil, si il veti putea regula la cerere dupa finalizarea acestor concedii. In cazul concediului medical important este sa prezentati certificatul medical la ANOFM in 24 de ore de la emiterea lui.

Alte intrebari despre Concedii

Expertii nostri
violeta Georgescu
adriana iancu alexei delimart G Stancu Gratiela Petrescu Marius Ion Radu Anton
TOP RASPUNSURI 2024