ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Prevederile Codului Muncii cu privire la concediul de studii.


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Sunt student la ID. As dori sa stiu daca si in ce conditii pot solicita angajatorului un concediu de studii in timpul sesiunii. Anul trecut am folosit concediul de odihna dar, cu ajutorul dumneavoastra, sper sa descopar alternative mai favorabile. Astept cu interes raspunsul in speranta ca ma va ajuta sa-mi argumentez solicitarea.
Va multumesc,
sorinM

Sorin M
 User  Sorin M
a intrebat la 23 Oct. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Sorin M
 User Sorin M
a raspuns userului adriana iancu la 24 Oct. 2015
Trebuie sa recunosc ca speram ca acest concediu sa nu ma afecteze financiar intr-o masura asa de mare. E vorba de aproximativ trei saptamani si speram ca legiuitorul sa aiba in vedere si implicatiile financiare pe care le presupune pentru angajat un asfel de concediu. Angajatorul nu are nici un fel de implicare. Asta nu ma impiedica sa va multumesc pentru raspunsul prompt dar negativ.
sorinM
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 24 Oct. 2015
Salariatul care are in acelasi timp statutul de student in cadrul unei forme de invatamant superior are dreptul legal la concedii fara plata pentru formare profesionala.
Codul muncii
Art. 155

(1) Concediile fara plata pentru formare profesionala se acorda la solicitarea salariatului, pe perioada formarii profesionale pe care salariatul o urmeaza din initiativa sa.

(2) Angajatorul poate respinge solicitarea salariatului numai daca absenta salariatului ar prejudicia grav desfasurarea activitatii.

Art. 156

(1) Cererea de concediu fara plata pentru formare profesionala trebuie sa fie înaintata angajatorului cu cel putin o luna înainte de efectuarea acestuia si trebuie sa precizeze data de începere a stagiului de formare profesionala, domeniul si durata acestuia, precum si denumirea institutiei de formare profesionala.

(2) Efectuarea concediului fara plata pentru formare profesionala se poate realiza si fractionat în cursul unui an calendaristic, pentru sustinerea examenelor de absolvire a unor
forme de învatamânt sau pentru sustinerea examenelor de promovare în anul urmator în cadrul institutiilor de învatamânt superior, cu respectarea conditiilor stabilite la alin. (1).


Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024