ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


Primesc concediu de studii platit in an terminal la master ?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua . Va rog sa ma scuzati de deranj. Sunt angajat pe o perioada determinata pana la 1.09.2015 intr-o unitate scolara. In acelasi timp frecventez cursuri postuniversitare, de master, la o universitate in sistem bugetar. Facultatea ppe care am ansolvit-o a fost de 4 ani si astfel nu am fost obligat sa fac si master de 2 ani, dar am considerat ca pot sa avansez in cariera. Acum sunt in an terminal master cu redactarea lucrarii de dizertatie . Prin urmare beneficiez de un concediu de studii platit fiind in an terminal ? Va multumesc anticipat de raspuns

Paul Ovidiu
 User  Paul Ovidiu
a intrebat la 02 Mar. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 03 Mar. 2015
Pentru studiile urmate la initiativa si pe cheltuiala salariatului concediul pentru studii este in mod normal unul fara plata. Numai daca angajatorul nu si-a respectat obligatia de a va asigura formarea profesionala asa cum prevede Codul muncii si in conditiile redate, atunci este obligat sa va acorde 10 zile de concediu platit sau 80 de ore, pentru studiile efecutate la intitiativa dvs.

Art. 154
(1) Salariatii au dreptul sa beneficieze, la cerere, de concedii pentru formare profesionala.
(2) Concediile pentru formare profesionala se pot acorda cu sau fara plata.

Art. 155
(1) Concediile fara plata pentru formare profesionala se acorda la solicitarea salariatului, pe perioada formarii profesionale pe care salariatul o urmeaza din initiativa sa.
(2) Angajatorul poate respinge solicitarea salariatului numai daca absenta salariatului ar prejudicia grav desfasurarea activitatii.

Art. 156
(1) Cererea de concediu fara plata pentru formare profesionala trebuie sa fie inaintata angajatorului cu cel putin o luna inainte de efectuarea acestuia si trebuie sa precizeze data de incepere a stagiului de formare profesionala, domeniul si durata acestuia, precum si denumirea institutiei de formare profesionala.
(2) Efectuarea concediului fara plata pentru formare profesionala se poate realiza si fractionat in cursul unui an calendaristic, pentru sustinerea examenelor de absolvire a unor forme de invatamant sau pentru sustinerea examenelor de promovare in anul urmator in cadrul institutiilor de invatamant superior, cu respectarea conditiilor stabilite la alin. (1).

Art. 157
(1) In cazul in care angajatorul nu si-a respectat obligatia de a asigura pe cheltuiala sa participarea unui salariat la formare profesionala in conditiile prevazute de lege, salariatul are dreptul la un concediu pentru formare profesionala, platit de angajator, de pana la 10 zile lucratoare sau de pana la 80 de ore.
(2) In situatia prevazuta la alin. (1) indemnizatia de concediu va fi stabilita conform art. 150.
(3) Perioada in care salariatul beneficiaza de concediul platit prevazut la alin. (1) se stabileste de comun acord cu angajatorul. Cererea de concediu platit pentru formare profesionala va fi inaintata angajatorului in conditiile prevazute la art. 156 alin. (1).

Alte intrebari despre Concedii