ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Realizare venituri pe perioada Concediului de Cresterea copilului


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am nascut pe 09.11.2010, am fost in concediu de maternitate si apoi in CIC pana pe 31 august 2012.,si lucrez la Liceul de Arta Tulcea din 2004 si pana in prezent In luna mai 2012 am primit 150 lei de la CREDIDAM-Centrul Roman pentru Administrarea Drepturilor Artistilor Interpreti .

Am dus la cei de la Centrul teritorial de munca o adeverinta de la CREDIDAM cum ca veniturile acestea sunt din prestari exercitate anterior datei de 01.01.2010 ( nici nu eram insarcinata atunci). Mentionez ca am activat ca violonist in cadrul Ansamblului ,,BALADELE DELTEI" Tulcea in perioada 01.01 2003-31.12.2009. Am imprimat in 2005 si 2006 cinci ( 5) CD-uri cu interpreti tulceni de muzica populara,Toate inregistrarile TV, Radio, Cablu si Ambiental se remunereaza, DOAR IN MOMENTUL IN CARE TELEVIZIUNILE SI RADIOURILE PLATESC.

Pentru orice inregistrare difuzata , eu primesc o cota parte, pe care CREDIDAM o vireaza in contul meu., o data sau de 2 ori pe an, in functie de cum platesc Televiziunile si Radiourile.Asa au intrat si acei 150 lei pe perioada concediului de odihna. Chiar daca nu mai activez ca violonist din decembrie 2009 primesc pt acele inregistrari si imprimari bani in fiecare an-am primit si anul acesta 100 lei - si suntem in 2014....

Va anexez si adeverinta de la Credidam

Adeverinta

Prin prezenta adeverim ca doamna GHEORGHE FLOrentina, cnp..., este membru al asciatiei noastre cu mandat de gestiune din data de 17.07.2005, care ne-a mandatat sa-i colectam si repartizam drepturile de proprietate intelectuala, conform Legii nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare.
mentionam ca drepturile de proprietate intelectuala sunt platite de doua ori pe an , in functie de repertotiul declarat la CREDIDAM si in functie de utilizarea reala de catre utilizatori a repertotiului declarat.
De asemenea, precizam ca dna GHEORGHE FLORENTINA, nu are calitatea de salariat a CREDIDAM.
In perioada 01.01.2012 -31.12.2012 a obtinut venituri din drepturi de proprietate intelectuala in cuantum de 265 lei net. Suma a fost virata in 2 transe in luna iunie 2012 suma de 150 lei si in luna decembrie suma de 115 lei.
Precizam ca aceste sume au fost generate de prestatii artistice fixate inainte de 01.01. 2010.
Eliberam prezenta pt a-i servi la dosarul pentru indemnizatia de crestere a copilului.

Intrebarile mele sunt: : Este corect ca eu sa inapoiez toata suma indemnizatiei pe o luna de concediu CI*C, daca acea suma de 150 de lei este aferenta perioadei 2003-2009?Si de ce nu mi se ia in consideratie adeverinta?Pot face contestatie,sau singura modalitate este de a actiona in instanta?
Va multumesc pentru timpul acordat.
Cu respect, Florentina Gheorghe


Florentina Gheorghe
 User  Florentina Gheorghe
a intrebat la 10 Iul. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 11 Iul. 2014
Normal nu ar trebui sa fiti pusa in situatia de a restituti suma respectiva, dar depinde si cum a fost ea declarata dupa plata, prin rectificative sau declarata ca venit impozabile normal in timpul CIC.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024