ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

reducere program de lucru in cazul renuntarii la CIC


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.

In perioada 14.12.2012 - 10.09.2013 am fost in concediu de crestere copil. Am optat pentru variata de 1 an de zile. Am revenit la munca putin mai devreme tocmai ca sa beneficiez de stimulentul de insertie. Intrebarea este daca pot beneficia de reducerea programului de lucru la 6 ore conform CCM unde este mentionat ca in cazul in care se renunta la CIC in varsta de pana la 2 ani angajata poate beneficia de program 6 ore pana la implinirea varstei de 2 ani. Angajatorul a mentionat ca daca am optat pt un an aceasta prevedere nu se aplica decat pana la implinirea varstei de 1 an a copilului. Mentionez faptul ca in CCM nu este mentionat nimic legat de optiunile cu privire la durata CIC.

Va multumesc frumos pentru ajutor.

O zi buna.

Cristina Plesa
 User  Cristina Plesa
a intrebat la 26 Sep. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 26 Sep. 2013
Totusi, as spune ca este corect ce spune angajatorul pentru ca dvs ati optat pentru concediu de pana la 1 an, acel CCM vorbeste de CIC de pana la 2 ani iar OUG 96/2003 prevede ca in cazul in care alapatati si faceti dovada acestui fapt prin act medical, aveti dreptul la reducerea timpului normal de lucru cu 2 ore pana cand copilul implineste un an. Acea prevedere intr-adevar nu este formulata tocmai corect, aici ar trebui renegociat. Probabil angajatorul nu a mai actualizat CCM, aceasta prevedere fiind prezenta in CCMUN pana in 2011 cand acest document a expirat, probabil de acolo a fost preluata. Puteti incerca si sa solicitati interventia ITM ca sa se stabileasca daca acea prevedere este sau nu discriminatorie. Din punctul meu de vedere este, dar ar trebui interventia autoritatilor in masura sa stabileasca acest lucru.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024