ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

reintegrarea in munca dupa CCC pe un post mult inferior


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

as dori sa ma ajutati intr-o problema. Astazi 01.11.2013 am reinceput serviciul dupa CCC de 2 ani. Am aflat cu stupoare ca pozitia care mi s-a pus la dispozitie este una de studii medii, cu mult sub cea pe care am ocupat-o inainte. Mi s-a spus ca atat au disponibil si ca atat imi pot oferi. M-au asigurat ca salariul nu mi se va modifica. Patesc acest lucru pentru a doua oara in cadrul aceleiasi companii (multinationala cu pretentii de altfel). La primul copil m-au reintrodus in campul muncii de pe o pozitie de middle manager pe una de asistent. Nu am comentat, am acceptat. Acum vor sa ma primeasca de pe o pozitie de asistent pe o pozitie de facturare, unde se lucreaza in alte conditii de stres si cu altfel de oameni.
Pe contractul de munca nu au efectuat modificari referitoare la pozitia ocupata in cadrul firmei si nici la denumirea postului.
stiam ca sunt obligati sa ma reintroduca pe aceeasi pozitie sau pe una similara.
Eu voi presta o cu totul alta munca decat cea din CIM si din fisa postului.
Va rog sa ma sfatuiti si sa-mi spuneti cam ce as putea face in aceasta situatie.
Va multumesc anticipat!



P. Eve
 User  P. Eve
a intrebat la 01 Nov. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
P. Eve
 User P. Eve
a raspuns userului Ioana Popa la 04 Nov. 2013
Va multumesc pentru raspunsul dvs. Mi-am negociat iesirea din firma. Mi-au platit un numar de 7 salarii ramanand sa colaborez cu ei pe viitor ca si consilier (asta insemnand sa-mi fac o firma). Astfel ambele parti sunt multumite.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 04 Nov. 2013
Nu este legal ce face angajator, intr-adevar are obligatia de a va primi pe acelasi post sau unul similar, cu un salariu cel putin egal cu cel detinut la momentul intrarii in CIC. Modificarea functiei si a salariarului de incadrare nu se poate face fara acordul dvs, cu exceptia cazuui cand o astfel de schimbare este impusa prin act normativ. Depuneti o sesizare la ITM, aveti in sprijinul dvs legea 202/2002, republicat in 2013.

Art. 10
(8) La incetarea concediului de maternitate, a concediului pentru cresterea copiilor in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu dizabilitati sau a concediului paternal, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca ori la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente, si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

Codul muncii republicat - art. 17
(5) Orice modificare a unuia dintre elementele prevazute la alin. (3) in timpul executarii contractului individual de munca impune incheierea unui act aditional la contract, intr-un termen de 20 de zile lucratoare de la data aparitiei modificarii, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare este prevazuta in mod expres de lege.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024