ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

reluare activitate din CIC


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
daca dupa 2 ani, o angajata nu revine sa isi faca cerere de reluare a activitatii, firma trebuie sa ii emita decizie de reluare sau se considera ca inceteaza suspendarea de drept si poate sa deruleze procedura de cercetare pentru absente?

Bacher Ioana
 User  Bacher Ioana
a intrebat la 24 Nov. 2011
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 28 Nov. 2011
Compania intocmeste o decizie de incetare a perioadei de suspendare a CIM, insa salariata ar trebui sa revina la locul de munca chiar daca aceasta decizie nu este intocmita. In situatia in care salariata nu revine la locul de munca, absentand nemotivat, inainte de a demara procedura de cercetare disciplinara puteti incerca sa luati legatura cu ea prin intermediul rudelor sau a cunostintelor daca salariata v-a pus la dispozitie date de contact in vederea contactarii in situatii de urgenta. Ulterior, daca nu reusiti sa luati legatura cu ea sau sa primit informatii despre starea / situatia ei, puteti demara procedura de cercetare disciplinara, cu respectarea prevederilor legale. Daca insa salariata nu semneaza pentru primirea convocarii, comunicarea nu se considera efectuata. Astfel, pentru a putea parcurge etapele cercetarii sau, in cazul neprezentarii salariatei, pentru a putea dispune concedierea, trebuie sa faceti dovada faptului ca salariata a fost instiintata. Va trebui sa aveti in vedere si prevederea curpinsa in OUG 96/2003 referitoare la imposibilitatea de concedia salariata revenita din CIC timp de 6 luni dupa incetarea suspendarii, situatie care prevede si cateva exceptii.

Art. 21. - 1 Este interzis angajatorului s?? dispun?? ??ncetarea raporturilor de munc?? sau de serviciu ??n cazul:
a salariatei prev??zute la art. 2 lit. c-e, din motive care au leg??tur?? direct?? cu starea sa;
b salariatei care se afl?? ??n concediul de risc maternal;
c salariatei care se afl?? ??n concediul de maternitate;
d salariatei care se afl?? ??n concediul pentru cre??terea copilului ??n v??rst?? de p??n?? la 2 ani sau, ??n cazul copilului cu handicap, ??n v??rst?? de p??n?? la 3 ani;
e salariatei care se afl?? ??n concediul pentru ??ngrijirea copilului bolnav ??n v??rst?? de p??n?? la 7 ani sau, ??n cazul copilului cu handicap, ??n v??rst?? de p??n?? la 18 ani.
2 Interdic??ia prev??zut?? la alin. 1 lit. b-e se extinde o singur?? dat?? cu p??n?? la 6 luni, dup?? revenirea salariatei ??n unitate.
3 Dispozi??iile alin. 1 nu se aplic?? ??n cazul concedierilor pe motive economice ce rezult?? din desfiin??area postului ocupat de salariat??, ca urmare a dificult????ilor economice, a transform??rilor tehnologice sau a reorganiz??rii angajatorului, ??n condi??iile legii.
4 Prevederile alin. 1 lit. d ??i e ??i ale alin. 2 ??i 3 se aplic?? ??n mod corespunz??tor ??i salaria??ilor b??rba??i afla??i ??n situa??iile respective.

Alte intrebari despre Concedii

Expertii nostri
Ioana Popa
Gratiela Petrescu G Stancu violeta Georgescu George Andreescu adriana iancu Marius Ion
TOP RASPUNSURI 2024