ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Revenire din Concediu crestere copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!
Am 3 intrebari legate de revenirea la munca dupa concediu de crestere copil de 2 ani:
1. Am fost anuntata ca trebuie sa incep pe 2 aprilie, chiar de ziua copilului, desi stiam ca trebuie in ziua urmatoare, pe motiv ca atunci imi expira suspendarea contractului de munca. e coect?
2. daca am ales varianta de ccc de 2 ani mi se pastreaza postul/ functia (am fost ?retrogradata? de la sef laborator la laborant, nu au vrut sa ma mute la alt departament) ?
3. daca sotul nu a avut venituri in ultimele 12 luni inainte de nastere si nu a putut benefiacia de concediul de 1 luna, eu voi mai primi indemnizatia pe ultima luna din ccc?
Multumesc anticipat!

Nina B
 User  Nina B
a intrebat la 28 Mar. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Nina B
 User Nina B
a raspuns la intrebare la 01 Apr. 2014
Va multumesc mult, d-na Ioana Popa!
In cazul in care angajatorul refuza sa ma primeasca pe acelasi post ce proceduri legale ar trebui sa initiez pentru a intra in legalitate?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 31 Mar. 2014
1. Da, este corecta informatia asa cum o stiti dvs. In data de 2 aprilie, cand copilul implineste 2 ani, sunteti in continuare in concediu si primiti indemnizatie atat timp cat nu solicitati revenirea mai devreme de aceasta data.

Art. 16 - OUG 111/2010
(1) Dreptul la indemnizaţiile prevăzute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 şi art. 9 alin. (4) şi (5) ?ncetează cu ziua următoare celei ?n care:
a) copilul a ?mplinit v?rsta de un an sau, după caz, 2 ani, respectiv de 3 ani, ?n cazul copilului cu handicap;

2. Da, asa ar trebui. Angajatorul nu are voie sa va modifice functia fara acordul dvs sau fara sa fie vorba de o protejare a sanatatii dvs sau o abatere disciplinara cercetata in prealabil. Fara acestea, angajatorul a incalcat legea. Aveti in sprijinul dvs si Legea 202/2002 conform careia dupa CIC ar trebui sa reveniti pe acelasi post sau unul similar, cu cel putin acelasi salariu detinut la intrarea in CIC, asupra caruia se vor aplica toate modificarile sau indexarile aplicate intre timp.

3. Daca sotul nu indeplineste conditiile de acordare a CIC, atunci prevederea referitoare la efectuarea a minim o luna din durata totala a CIC nu se aplica, asa cum prevede art. 11 din OUG 111/2010. Ceea ce inseamna ca dvs beneficiati de concediu si indemnizatie pana la capat.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024