ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

revenire din concediu ingrijire copil pentru plata cu ora - cadru didactic


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sunt in concediu pentru ingrijirea copilului si am optat pentru indemnizatie pe perioada de 1 an Contractul meu era la o firma pe perioada nedeterminata si cu norma intreaga. Acum, copilul avand 8 luni, vreau sa ma angajez ca si cadru didactic asociat in regim de plata cu ora. Trebuie sa renunt la indemnizatie si sa reincep sa lucrez si la firma unde sunt angajata cu norma intreaga sau pot sa lucrez doar in universitate? Se poate, in vreunul din aceste cazuri, sa primesc si stimulentul de insertie?
Multumesc!

Adaugata in: Concedii Indemnizatie
Georgiana Petcu
 User  Georgiana Petcu
a intrebat la 17 Sep. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Georgiana Petcu la 21 Sep. 2013
Cererea de revenire in activitate se inainteaza angajatorului, nu primariei, deci degeaba va cere angajatorul acest lucru.

Insa da, este prevazuta in OUG 111/2010 oblgiatia beneficiarului indemnizaitei de crestere copil de a anunta insitutia platitoare in termen de 15 zile de la aparitiei unei modificari ce influenteaza acest drept, ducand la suspendarea sau incetarea lui.

Catre noul angajator dovada intrarii in CIC o puteti face printr-o copie a deciziei de suspendarea emisa de angajatorul de la care ati intrat in CIC. Iar la cei de la Primarie mergeti cu dovada reactivatii CIM, poate fi si extras revisal, sau o simpla copie a decizie de incetare a suspendarii intocmita de angajator in baza cererii de reluare a activiatii, aprobate, pentru a vi se suspenda indemnizatia.

Puteti lucra part time doar daca angajatorul aproba o astfel de solicitare si se intocmeste act aditional pentru modificarea normei de lucru. Salariul se reduce doar in baza unui act aditional, la fel ca norma de lucru, sau a unui act normativ care sa impuna acest lucru. De asemenea, poate exista o reducere temporara daca vorbim de suspendare ca urmare a intreruperii/ reducerii activiatii angajatorului pe motive economice. Insa permanent nu se poate aplica o astfel de modificarea fara acordul ambelor parti.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgiana Petcu
 User Georgiana Petcu
a raspuns userului Ioana Popa la 19 Sep. 2013
Multumesc foarte mult.

Cei de la universitate cer, printre actele initiale de angajare, sa le aduc o adeverinta de la primarie, cum ca am cerut sa revin din concediul pentru ingrijirea copilului. Nu cred ca este normal sa fac asa ceva pentru ca este posibil ca cererea mea de angajare sa nu se aprobe in senatul universitatii. Exista reglementat pe undeva ca se anunta Agentia pentru Plati si Inspectie Sociala dupa ce am reluat activitatea. Practic, ce act/adeverinta/declaratie trebuie sa duc la universitate din care sa reiasa ca sunt in ingrijire copil si am de gand sa reiau activitatea?

A doua intrebare este daca la firma de unde am luat concediul pt ingrijirea copilului pot sa lucrez part time sau sa mi se reduca salariul imediat dupa intoarcerea din concediu. Multumesc din nou
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 18 Sep. 2013
Actele necesare stimulentului de insertie le regasiti pe siteul Directiei Generale de Protectia Copilului, impreuna cu termenele de depunere si conditile de acordare a acestui venit.

http://www.protectiacopilului6.ro/directia-protectie-sociala_doc_29_serviciul-alocatii-si-indemnizatii_pg_0.htm
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 18 Sep. 2013
Ca sa puteti primi stimulent de insertie trebuie sa reveniti in activitate mai devreme de implinirea varstei de un an de catre copilul dvs., cat timp pe taota durata acordarii lui faceti dovada realizarii veniturilor profesionale impozabile il veti primi fara probleme.

Solicitati revenirea la lucru pentru contractul cu norma intreaga, si incheiat un CIM separata pentru activiatea didactica in regim de plata cu ora.

Este importanta sa tineti cont de faptul ca indemnizatia crestere copil nu poate fi cumulata cu venituri de natura salariala sau din orice alta activiate profesionala. In termen de 15 zile de la revenirea la lucru va trebui sa anuntati institutia platitoare privind modifciarea aparuta, ca sa nu fiti pusa ulterior in situatia de a returna sume incasate necuvenit. Pentru ca indemnizatia nu se va suspenda autoamat este necesara anuntarea lor de catre beneficiar.

Alte intrebari despre Concedii

Expertii nostri
violeta Georgescu
George Andreescu Ioana Popa Marius Ion Viviana Serni alexei delimart adriana iancu
TOP RASPUNSURI 2024