ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


Risc maternal


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Daca in cartea de munca sotia e trecuta ca si agent comercial, dar lucreaza in productie, dupa ce ramane insarcinata si beneficiaza de cele 90 de zile de medical, va beneficia si de riscul maternal. Este posibil ca agentul comercial sa lucreze in productie? Asta e explicatia sefei.
In aceste conditii, care sunt pasii de urmat dupa ce ramane insarcinata?

Adaugata in: Concedii
Gabriel Stroi
 User  Gabriel Stroi
a intrebat la 26 Apr. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 26 Apr. 2013
In primul rand nu mai exista carti de munca, deci nu are cum sa detina un astfel de document activ. Are cel mult contract de munca insotit de fisa de post, si inregistrat la ITM prin Revisal.

Trebuie vazut ce prevede fisa postului si ce atributii are. Agentul comercial desfasoara activitati de vanzari. Orice alte activiati care nu exista in fisa postului angajatul le poate refuza, nu poate fi fortat sa presteze activitati extra. Referitor la fisa postului insa v-am mai raspuns, incercati sa sesizati ITM asa cum v-am spus. Fara interventia lor nu poate fi verificata respectarea legii si a contractului e munca semnat cu salariatul.

In primul rand, inainte de a se pune problema unui concediu de risc maternal, ar trebui sa anunte in scris angajatorul, printr-o cerere insotita de dovada medicala. In 10 zile de la data instiitarii angajatorul va anunta ITM si medicul de medicina muncii, iar impreuna cu cel din urma va realiza o evaluare a conditiilor de lucru in care vor fi mentionate toate conditiile de risc daca este cazul si se va specifica daca este sau nu necesar un conceidu de risc maternal. In baza raportului medicul de familie va acorda concediul.

Nu este necesar sa intre in conceidu medical timp de 90 de zile iar decizia apartine medicului specialist si a celui de familie.

Totusi, sesizati ITM pentru acea neregula privind activitatea derulata contrar fisei postului. Eu nu pot face altceva decat sa va ofer o informatie si o eventuala solutie. Daca nu luati legatura cu autoritatile situatia va ramane exact la fel.

Alte intrebari despre Concedii