ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Sarcina de risc maternal


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, eu am sarcina de risc maternal si din cauza contabilei care mi-a dus prea tarziu concediile la casa de asigurari nu am mai putut sa imi mai iau ultimele 14 zile de concediu de risc pe luna trecuta si nu vrea sa imi dea nici concediu de odihna, desi nu mi-am luat niciodata in 3 ani de cand sunt angajata si sunt trecuta la ea cu 11 zile de concediu si as mai avea de luat conform contractului de angajare inca 10 zile, dar pt ca am avut concediu medical in iunie inainte sa intru in concediul de risc maternal nu vrea sa mi le mai dea si imi zice ca nu pot sa am si concediul de odihna si concediu medical in acelasi an si raman descoperita in cartea de munca cu 14 zile. Ce pot sa fac ca sa nu imi pierd prenatalul?


Adaugata in: Concedii Concediu
Elisabeta Cocoana
 User  Elisabeta Cocoana
a intrebat la 04 Dec. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Elisabeta Cocoana
 User Elisabeta Cocoana
a raspuns la intrebare la 05 Dec. 2012
Va multumesc.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 04 Dec. 2012
Nu pierdeti prenatalul, stati linistita. Cele 14 zile nu va vor influenta nici prenatalul si nici indemnizatia crestere copil acordata ulterior.

Contabila dvs insa nu este la curent cu actele normative actuale. Directiva CE 88/2003 prevede destul de clar faptul ca durata concediului de odihna nu mai este afecata de cea a concediului medical acordat intr-un an calendaristic.

Daca nu mai puteti intra in concediu de risc maternal, nu este o problema. Rugati medicul sa va dea concediul de maternitate prenatal, iar dupa nastere veti intra in cel postnatal. Din cele 126 de zile posibile pentru concediul de maternitate puteti lua 63 prenatal si 63 postnatal sau pot fi compensate intre ele in asa fel incat sa aveti minim 42 de zile de postnatal. Daca intrati direct in maternitate, nu se va mai pune problema celor 14 zile, iar la revenirea din crestere copil veti putea efectua concediul de odihna ramas din acest an.

Faptul ca nu v-ati luat concdiu de 3 ani nu este in regula, angajatorul dvs ar trebui sa aiba in vedere acordarea acestui drept, pentru ca dvs sa va puteti odihna si reface fizic, este o masura de protejarea a sanatatii salariatului.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024