ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Se accepta un concediu medical in continuare daca nu avem concediu initial?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Se poate accepta un concediu medical in continuare daca nu avem concediu initial?
Salariatul nu a adus la luna ianuarie concediu medical la societate si a facut cerere de concediu de odihna.
In luna februarie, prezinta concediu medical in continuarea celui din ianuarie. Cum se procedeaza in acest caz, deoarece salariatul nu vrea sa solicite medicului prescriptor rectificarea concediului din in continuare in -initial- si anularea concediului din ianuarie.

Multumesc

Adaugata in: Concedii
Alina Trusca
 User  Alina Trusca
a intrebat la 26 Feb. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

6 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului ALINA TRUSCA la 03 Mar. 2014
Nu puteti, trebuie sa-si rezolve problema Salariatul in evidente apare cu concediu medical la medicul de familie unde avea obligatia sa-l inregistreze si la dvs. nu.Trebuiesc puse de acord aceste informatii cu atat mai mult ca in functie de boala s-ar putea sa tot prezinte medicale.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Alina Trusca
 User Alina Trusca
a raspuns userului Ioana Popa la 28 Feb. 2014
In relatarea mea am specificat ca a facut cerere de concediu de odihna care din punct de vedere al raporatarii in D112 este timp lucrat. Deci, eu consider ca se incadreaza in articolul din OUG mentionat. Este situatie similara cu cea cand solicita revenirea la lucru.
Sa inteleg ca considerati ca trebuie recalculata luna ianuarie cu introducerea concediului medical si declararea lui in D112?


Multumesc
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 27 Feb. 2014
Corectie: medicul a eliberat doua certificate medicale, nu angajatorul.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului ALINA TRUSCA la 27 Feb. 2014
Dvs nu mentionati nicaieri ca angajatul solicita revenirea la lucru din medical, cel putin nu in intrebarea initiala. Este adevarat ca exita aceas prevedere, dar din relatarea dvs reiese ca angajatorul a eliberat doua certificate medicale, dintre care angajatul a prezentat numai unul catre unitate. Nu imi dau seama cand a fost acordat acel concediu de odihna pentru ca in mod normal el nu se poate suprapune cu un certificat medical. Trebuia modificat certificatul anterior mai intai, ca sa poata intra in odihna salariatul, iar al doilea certificat ar fi fost concediu initial.

Dat fiind faptul ca dvs aveti doar acest certificat, apreciez ca ar trebui platite primele 5 zile din bugetul propriu, pentru mai multa siguranta. Dar in acelasi timp incercati sa luati legatura si cu Casa de sanatate sa vedeti cum puteti proceda, cat timp exista doua medicale in continuitate, si un CO care nu stiu exact cand apare, dar daca se suprapune cu medicalul nu este legal acordat.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Alina Trusca
 User Alina Trusca
a raspuns userului Ioana Popa la 27 Feb. 2014
Este adevarat ca este acordat corect concediu initial , dar exista o prevedere in normele OUG 158/2005 confor, careia daca salariatul vrea sa reinceapa activitatea concediu medical se modifica de medic.
Tratarea concediului medical din februarie ca si concediu in continuare nu este posibila daca nu se recalculeaza luna ianuarie. Aceste concedii in continuare au baza de calcul a indemnizatiei egala cu cea a concediului initial. De asemenea, toate datele din formularul concediu medical se declara in D112 (nu va exista concordanta intre D112 a societatii si zilele declarate de medic), deci nu vad cum se poate trata acest concediu in continuare.
Multumesc
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 26 Feb. 2014
Cat timp nu aveti certificatul medical din luna ianuarie acela nu poate fi luat in calcul si platit. Certificatul ar fi trebuit prezentat pana la data de 5 a lunii februarie, ca sa poata fi luat in considerare. Dupa parerea mea, acest certificat medical ar trebui tratat ca atare, ca un concediu medical acordat in continuare, asa cum l-a eliberat medicul. Este vina angajatului ca nu a prezentat certificatul anterior la unitate, medicul nu este obligat sa modifice tipul de concediu, mai ales daca este acordat corect. Certificatele sunt centralizare, eliberate intr-o anumita ordine si declarate la Casa de Sanatate de catre medic, deci nu prea are cum sa il anuleze pe cel anterior.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024