ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Se acorda concediu medical pentru cancer dupa concediu crestere copil 2 ani?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! In luna a 4-a din concediul de 2 ani pentru crestere copil am fost operata de tumoare ( cancer ). Dupa terminarea concediului de crestere copil de 2 ani mai am dreptul la concediul medical de 1-1.5 ani pentru cancer? Daca da, pot intra in concediu in ziua imediat urmatoare terminarii CCC? Va multumesc anticipat!

Aly Alina
 User  Aly Alina
a intrebat la 01 Iul. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 02 Iul. 2015
OUG 158/2005
Art. 13
(1) Durata de acordare a indemnizaÅ£iei pentru incapacitate temporarÄ?? de muncÄ?? este de cel mult 183 de zile în interval de un an, socotitÄ?? din prima zi de îmbolnÄ??vire.
(2) ÃŽncepând cu a 91-a zi, concediul se poate prelungi de cÄ??tre medicul specialist pânÄ?? la 183 de zile, cu aprobarea medicului expert al asigurÄ??rilor sociale.
(3) Durata de acordare a concediului Å??i a indemnizaÅ£iei pentru incapacitate temporarÄ?? de muncÄ?? este mai mare în cazul unor boli speciale Å??i se diferenÅ£iazÄ?? dupÄ?? cum urmeazÄ??:
a) un an, în intervalul ultimilor 2 ani, pentru tuberculozÄ?? pulmonarÄ?? Å??i unele boli cardiovasculare, stabilite de Casa NaÅ£ionalÄ?? de AsigurÄ??ri de SÄ??nÄ??tate, denumitÄ?? în continuare CNAS, cu acordul Ministerului SÄ??nÄ??tÄ??Å£ii;
b) un an, cu drept de prelungire pânÄ?? la un an Å??i 6 luni de cÄ??tre medicul expert al asigurÄ??rilor sociale, în intervalul ultimilor 2 ani, pentru tuberculozÄ?? meningealÄ??, peritonealÄ?? Å??i urogenitalÄ??, inclusiv a glandelor suprarenale, pentru SIDA Å??i neoplazii, în funcÅ£ie de stadiul bolii;
c) un an Å??i 6 luni, în intervalul ultimilor 2 ani, pentru tuberculozÄ?? pulmonarÄ?? operatÄ?? Å??i osteoarticularÄ??;
d) 6 luni, cu posibilitatea de prelungire pânÄ?? la maximum un an, în intervalul ultimilor 2 ani, pentru alte forme de tuberculozÄ?? extrapulmonarÄ??, cu avizul medicului expert al asigurÄ??rilor sociale.
Prin urmare, se acorda concediu medical pana la un an de zile fara avizul medicului expert al asigurarilor sociale, daca se depaseste durata de un an (cu pana la 6 luni), prelungirea peste un an se face cu acordul medicului expert al asigurarilor sociale.
Puteti sa luati concediu medical dupa ce solicitati printr-o cerere catre angajator, incetarea suspendarii contractului individual de munca.


Alte intrebari despre Concedii

Expertii nostri
Ioana Popa
Gratiela Petrescu Radu Anton adriana iancu George Andreescu G Stancu Viviana Serni
TOP RASPUNSURI 2024