ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

se mai poate acorda concediu medical ? si pentru cat tim p daca da ?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Unui salariat ce a beneficiat 183 de zile de concediu medical in ultimul an pentru o fractura, care ulterior a suferit un accident vascular cerebral i se mai poate acorda concediu medical ?

Adaugata in: Concedii
Suzi Neti
 User  Suzi Neti
a intrebat la 17 Apr. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 19 Apr. 2015
Concediul medical se poate prelungi cu cel mult 90 de zile.
OUG 158/2005
Art 14
(1) Medicul primar sau, după caz, medicul specialist ?n afecţiunea principal invalidantă poate propune pensionarea de invaliditate dacă bolnavul nu a fost recuperat la expirarea duratelor de acordare a indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă, prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă.
(2) ?n situaţii temeinic motivate de posibilitatea recuperării, medicul prevăzut la alin. (1) poate propune prelungirea concediului medical peste 183 de zile, ?n scopul evitării pensionării de invaliditate şi menţinerii asiguratului ?n activitate.
(3) Medicul expert al asigurărilor sociale decide, după caz, prelungirea concediului medical pentru continuarea programului recuperator, reducerea programului de lucru, reluarea activităţii ?n raport de pregătirea profesională şi de aptitudini ori pensionarea de invaliditate.
(4) Prelungirea concediului medical peste 183 de zile se face pentru cel mult 90 de zile, conform procedurilor stabilite de Casa Naţională de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurări Sociale, denumită ?n continuare CNPAS, ?mpreună cu CNAS, ?n raport cu evoluţia cazului şi cu rezultatele acţiunilor de recuperare.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024