ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Se poate acorda somaj dupa CFP?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A



Buna dimineata!
Se mai poate intra in somaj dupa concediu fara plata?!!! Daca am zile de concediu de odihna disponibile am dreptul sa le solicit intai pe acestea si apoi invoirea fara plata?!Angajatorul ne poate obliga sa intram in CFP, poate face presiuni?Cf art. 153 al 1 inteleg ca acesta se acorda la cererea salariatului!
Care ar putea fi motivul pt care angajatorul cam evita sa ne trimita in somaj?
Dupa cate stiu, indemnizatia de somaj se plateste de catre agentia de somaj din fondurile lor, din cotizatiile platite de angajat si angajator lunar!

Va multumesc !!!



Marina Nasta
 User  Marina Nasta
a intrebat la 16 Apr. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 16 Apr. 2014
Concediul fara plata se acorda intr-adevar la solicitarea angajatului si nu impus de angajator, in scopul rezolvarii unor probleme profesionale sau pentru studii in unele cazuri.

De indemizatia de somaj puteti beneficia numai daca inceteaza raportul de munca din motive neimputabile dvs. ca salariat (desfiintare de post, necorespundere profesioanala, incetare de drept, incetare in timpul perioadei de proba din initiativa angajatorului prin notificare scrisa etc.) si daca indeplintii conditia stagiului minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 anterioare datei la care depuneti cererea pentru acordarea acestui drept. Concediul fara plata afecteaza stagiul de cotizare, el nu intra in calculul lui, asa cum prevede legea somajului 76/2002, fiind perioada de suspendare a contractului individual de munca.

Cred ca putem fi de acord ca nu va pot indica motivul pentru care angajatorul nu dispune o incetare in asa fel incat sa puteti intra in somaj. Acest lucru puteti incerca sa il clarificati printr-o discutie amiabila cu el, iar daca nu reusiti sa reglati lucrurile pe acesta cale si vi se incalca in continuare drepturile, depuneti o plangere la ITM sau chiar in instanta de judecata.


Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024