ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Se poate prelungi CIC?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. Sotia mea a nascut anul acesta si a optat pentru CIC un an. De curand am descoperit ca copilul nostru prezinta intoleranta severa la lactoza si multiple alergii, iar unul din medici ne-a recomandat prelungirea alaptarii si implicit prelungirea concediului de crestere copil. Ne puteti spune cui trebuie sa ne adresam si ce trebuie sa cuprinda dosarul si daca exista vreo lege in acest sens? Daca se poate prelungi CIC, angajatorii sotiei mai au obligativitatea de a ii pastra postul pana la 2 ani? Va multumim anticipat.

Adaugata in: Concedii
Tudor Caruntu
 User  Tudor Caruntu
a intrebat la 06 Dec. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului tudor caruntu la 06 Dec. 2012
Atunci da, se poate prelungi pana la 3 ani, in situatia in care copilul dvs va fi incadrat cu grad de handicap.

Mergeti la Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului pentru aceasta evaluare. Gasiti mai multe detalii aici http://www.protectiacopilului6.ro/directia-protectia-copilului_doc_10_serviciul-de-evaluare-complexa-a-copilului-cu-dizabilitati_pg_0.htm
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Tudor Caruntu
 User Tudor Caruntu
a raspuns userului Ioana Popa la 06 Dec. 2012
Medicul ne-a spus ca afectiunea face parte din categoria bolilor pentru care se poate intocmi dosar de handicap si avand in vedere faptul ca nici o cresa nu ne primeste si nimeni nu isi asuma responsabilittea unui copil cu probleme, ar trebui sa procedam asa spre binele copilului . Poate trece peste cativa ani. Deci cred ca nu am formulat corect intrebarea, deci reformulam. Cui ar trebui sa ne adresam pentru mai multe informatii privind acest dosar si ce ar trebui sa cuprinda?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 06 Dec. 2012
Din pacate nu, optiunea exprimata initial nu poate fi modificata pe parcursul acordarii dreptului. Puteti din al doilea an sa solicitati concediul fara plata pentru crestere copil sau puteti intra in concediu medical pentru ingriojirea copilului bolnav de pana la 7 ani, insa durata maxima este de 45 de zile.

Art. 2 - OUG 111/2010
(7) Optiunea beneficiarului prevazuta la alin. (1) se exprima ?n scris, pe baza de cerere, si nu poate fi schimbata pe parcursul acordarii drepturilor.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024