ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Situatie deosebita concediu de crestere copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.
Sunt angajator si ma confrunt cu urmatoarea situatie. Am o angajata care a avut contract pe perioada DETERMINATA, care inceteaza DE DREPT pe data de 1 aprilie 2013. Intre timp salariata a ramas insarcinata, concediul de sarcina si lauzie a inceput pe 24 decembrie 2012.Fata a nascut pe 19 februarie (62 zile sarcina, 18 feb inclusiv). Din momentul in care a nascut ea poate sta doar 42 zile in concediu de lauzie, sau este obligata sa stea 64, ca sa se inplineasca cele 126 zile de sarcina si lauzie?
1. Daca sta doar 42 zile, lauzia se incheie pe 1 aprilie, in aceeasi zi cand ii inceteaza de drept contractul de munca. Ei cine ii aproba concediul de crestere copil, care ar incepe din 2 aprilie, avand in vedere ca pe 2 aprilie ea nu ar mai fi angajata noastra?
2. Daca trebuie sa stea 64 zile, adica pana pe 23 aprilie, atunci in intervalul 1 aprilie, de cand ei ii inceteaza de drept contractul de munca, pana pe 23 aprilie, cine o preia? Ea cui lasa concediile medicale? Ea de la cine intra in concediu de crestere a copilului?

Va rugam sa ne dati un sfat. Va multumim!

Adrian Trofin
 User  Adrian Trofin
a intrebat la 22 Mar. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 25 Mar. 2013
Nu este obligata sa efectueze toate cele 126 de zile de maternitate, dar are obligatia de a sta 42 in concediu postnatal (de lauzie). Daca doreste sa efectueze toate cele 126 de zile dupa incetarea contractului se va prezenta la Casa de Sanatate cu certificatul medical si dovada incetarii CIM din motive neimputabile ei, pentru a beneficia in continuare de acest drept si dupa incetare. Daca doreste sa il continue. Daca nu, poate solicita concediu crestere copil si indemnizatie.

Chiar daca ii expira CIM, ea poate beneficia de acest drept. Se va duce cu dovada incetarii si toate documentele necesare la Primarie pentru a primi concediul si indemnizatia lunara.


Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024